100 forinttal is olcsóbb lehet egy mobilperc

Pénzcentrum
2007. június 8. 10:00

Augusztustól percenként legalább száz forinttal olcsóbb lesz hazatelefonálni az uniós országokból. A pontos tarifák még kérdésesek, ahogy a bevezetés konkrét időpontja is - írja a Népszabadság.

A magyar szolgáltatók legolcsóbbika is 250 forintot számláz percenként az unió más országaiból indított hívások után, míg a külföldön fogadott hívások legalacsonyabb percdíja 95 forint. A hívásindítási díj az uniós rendelkezés nyomán az idén legalább száz, a fogadási mintegy 20 forinttal csökken legkésőbb szeptembertől. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a szolgáltatók pontosan hány forinttal engedik lejjebb tarifáikat és azt sem, pontosan mikortól.

Először is azért, mert a hívásdíj maximumát a rendelet megjelenésének napján érvényes euróárfolyamon kell számolni ott, ahol nincs bevezetve a közös pénz. A rendeletet június 29-én jelentetik meg - így az akkori árfolyamtól függ majd a forintban meghatározott maximum. De ha lesz maximum, akkor se tudhatjuk, hogy ennyi lesz-e a tarifa: a szolgáltatók ugyanis lefele eltérhetnek tőle.

A másik kérdés, hogy mikortól vezetik be az új, olcsóbb díjakat. A rendelkezés szerint az új direktíva megjelenése után egy hónapjuk van a szolgáltatóknak arra, hogy minden ügyfelüknek külön, személyre szabott ajánlatot küldjenek - ezt július 29-ig kell megtenni. Hogy kiküldik-e az ajánlatot előbb, nem tudni. Az biztos: az ügyfélnek erre válaszolnia kell, vagyis neki kell választania az új tarifát. A mobilcég ezt követően újabb egy hónapot kap ennek érvényesítésére. Lassú szolgáltatót és gyors (azonnal reagáló) ügyfelet feltételezve így augusztus végén biztosan életbe kell lépnie az új tarifáknak. Azoknál, akik nem reagálnak legkésőbb szeptember végén, kötelezően az új díjakat kell alkalmazni.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16