Újra lecsapott a GVH - Retteghetnek a biztosítók és alkuszok

Pénzcentrum
2007. május 31. 10:21

A Gazdasági Versenyhivatal (a továbbiakban: GVH) Vj-51/2005/184. ügyszám alatt hozott határozatában jogsértőnek minősített egyes, az eljárás alá vont biztosítók és biztosítási alkuszok között létrejött megállapodásokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A GVH a jogsértő magatartások további folytatását az érintettek részére a határozat kézhezvételétől megtiltotta.

A GVH határozatában kiemelte, hogy rendelkezése nem jelenti azt, hogy az eljárás alá vont biztosítók és alkuszok nem köthetnek megállapodást a jutalékra is kiterjedően. A GVH jelezte, hogy határozatával azt kívánja elérni, hogy ezen megállapodások a versenyjogi előírások tiszteletben tartásával kerüljenek megkötésre.

Az érintettek keresetet nyújtottak be a határozat bírósági felülvizsgálata céljából, amely jelen közlemény kiadásának időpontjában még nem zárult le.
A fentiekre tekintettel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a GVH célszerűnek tartja felhívni a biztosítók és a biztosítási alkuszok figyelmét, hogy a határozat bírói felülvizsgálata során hozott döntés megszületéséig a GVH fentiekben ismertetett határozatában foglaltak figyelembevételével járjanak el az egymással kötött együttműködési megállapodásaik tekintetében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?