7 °C Budapest

Újra lecsapott a GVH - Retteghetnek a biztosítók és alkuszok

Pénzcentrum
2007. május 31. 10:21

A Gazdasági Versenyhivatal (a továbbiakban: GVH) Vj-51/2005/184. ügyszám alatt hozott határozatában jogsértőnek minősített egyes, az eljárás alá vont biztosítók és biztosítási alkuszok között létrejött megállapodásokat.

A GVH a jogsértő magatartások további folytatását az érintettek részére a határozat kézhezvételétől megtiltotta.

A GVH határozatában kiemelte, hogy rendelkezése nem jelenti azt, hogy az eljárás alá vont biztosítók és alkuszok nem köthetnek megállapodást a jutalékra is kiterjedően. A GVH jelezte, hogy határozatával azt kívánja elérni, hogy ezen megállapodások a versenyjogi előírások tiszteletben tartásával kerüljenek megkötésre.

Az érintettek keresetet nyújtottak be a határozat bírósági felülvizsgálata céljából, amely jelen közlemény kiadásának időpontjában még nem zárult le.
A fentiekre tekintettel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a GVH célszerűnek tartja felhívni a biztosítók és a biztosítási alkuszok figyelmét, hogy a határozat bírói felülvizsgálata során hozott döntés megszületéséig a GVH fentiekben ismertetett határozatában foglaltak figyelembevételével járjanak el az egymással kötött együttműködési megállapodásaik tekintetében.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?