20 °C Budapest

A nőknek több pénz kell? 750 millió forint meg se kottyan...

Pénzcentrum
2007. május 30. 14:00

A brit National Savings and Investments legfrissebb kutatásában azt vizsgálta, hogy mennyi pénztől várnák azt az emberek, hogy megváltozik az életük. A több mint 2000 megkérdezett körében végzett felmérés eredménye szerint ehhez a többségnek legalább 100 ezer fontra lenne szüksége, de akadnak olyanok is szép számmal, akiknek 2 millió font alatti summa meg sem kottyanna.

A kutatás szerint Nagy-Britannia felnőtt lakosságának 62%-a hat számjegyű összegtől várja a változást, közel 10%-os viszont az az arány, akik 2 millióig nem éreznének lényeges különbséget.

A megkérdezettek mindössze 6%-a lenne elégedett 1000 fonttal. A tapasztalatok szerint a férfiak kapzsibbak, 67%-uk 100 ezer fontnál is többet tart szükségesnek, míg a nők körében ez az arány "csak" 58%-os.

Az NS&I eredményei egyértelműen rávilágítanak arra, mekkora üzlet manapság a luxusipar, egyre többen vannak ugyanis olyan helyzetben, hogy hatalmas összegekért kényeztessék magukat. A jelentés emellett kiemeli, hogy a megkérdezettek ötöde hiteltartozásának kiegyenlítésére használná a hirtelen jött pénzt, további 14% pedig nagyobb otthonra cserélné jelenlegi lakhelyét.

Az NS&I értékesítési igazgatója az eredményekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy 1957-ben még 1000 font is óriási összegnek, életmegváltoztató summának számított, az elmúlt 50 év során azonban robbanásszerűen emelkedett ez az összeg, mely az eladósodottság növekedésének is betudható, hiszen a legtöbben akkor éreznének igazi változást életszínvonalukban, ha óriási adósságukat visszafizethetnék, és emellett költhetnének még magukra.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem