15 °C Budapest

A nőknek több pénz kell? 750 millió forint meg se kottyan...

Pénzcentrum
2007. május 30. 14:00

A brit National Savings and Investments legfrissebb kutatásában azt vizsgálta, hogy mennyi pénztől várnák azt az emberek, hogy megváltozik az életük. A több mint 2000 megkérdezett körében végzett felmérés eredménye szerint ehhez a többségnek legalább 100 ezer fontra lenne szüksége, de akadnak olyanok is szép számmal, akiknek 2 millió font alatti summa meg sem kottyanna.

A kutatás szerint Nagy-Britannia felnőtt lakosságának 62%-a hat számjegyű összegtől várja a változást, közel 10%-os viszont az az arány, akik 2 millióig nem éreznének lényeges különbséget.

A megkérdezettek mindössze 6%-a lenne elégedett 1000 fonttal. A tapasztalatok szerint a férfiak kapzsibbak, 67%-uk 100 ezer fontnál is többet tart szükségesnek, míg a nők körében ez az arány "csak" 58%-os.

Az NS&I eredményei egyértelműen rávilágítanak arra, mekkora üzlet manapság a luxusipar, egyre többen vannak ugyanis olyan helyzetben, hogy hatalmas összegekért kényeztessék magukat. A jelentés emellett kiemeli, hogy a megkérdezettek ötöde hiteltartozásának kiegyenlítésére használná a hirtelen jött pénzt, további 14% pedig nagyobb otthonra cserélné jelenlegi lakhelyét.

Az NS&I értékesítési igazgatója az eredményekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy 1957-ben még 1000 font is óriási összegnek, életmegváltoztató summának számított, az elmúlt 50 év során azonban robbanásszerűen emelkedett ez az összeg, mely az eladósodottság növekedésének is betudható, hiszen a legtöbben akkor éreznének igazi változást életszínvonalukban, ha óriási adósságukat visszafizethetnék, és emellett költhetnének még magukra.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20