A nőknek több pénz kell? 750 millió forint meg se kottyan...

Pénzcentrum
2007. május 30. 14:00

A brit National Savings and Investments legfrissebb kutatásában azt vizsgálta, hogy mennyi pénztől várnák azt az emberek, hogy megváltozik az életük. A több mint 2000 megkérdezett körében végzett felmérés eredménye szerint ehhez a többségnek legalább 100 ezer fontra lenne szüksége, de akadnak olyanok is szép számmal, akiknek 2 millió font alatti summa meg sem kottyanna.

A kutatás szerint Nagy-Britannia felnőtt lakosságának 62%-a hat számjegyű összegtől várja a változást, közel 10%-os viszont az az arány, akik 2 millióig nem éreznének lényeges különbséget.

A megkérdezettek mindössze 6%-a lenne elégedett 1000 fonttal. A tapasztalatok szerint a férfiak kapzsibbak, 67%-uk 100 ezer fontnál is többet tart szükségesnek, míg a nők körében ez az arány "csak" 58%-os.

Az NS&I eredményei egyértelműen rávilágítanak arra, mekkora üzlet manapság a luxusipar, egyre többen vannak ugyanis olyan helyzetben, hogy hatalmas összegekért kényeztessék magukat. A jelentés emellett kiemeli, hogy a megkérdezettek ötöde hiteltartozásának kiegyenlítésére használná a hirtelen jött pénzt, további 14% pedig nagyobb otthonra cserélné jelenlegi lakhelyét.

Az NS&I értékesítési igazgatója az eredményekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy 1957-ben még 1000 font is óriási összegnek, életmegváltoztató summának számított, az elmúlt 50 év során azonban robbanásszerűen emelkedett ez az összeg, mely az eladósodottság növekedésének is betudható, hiszen a legtöbben akkor éreznének igazi változást életszínvonalukban, ha óriási adósságukat visszafizethetnék, és emellett költhetnének még magukra.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?