3 °C Budapest

Erősít a fogyasztóvédelem: nincs állami pénz...

Pénzcentrum
2007. május 14. 08:30

Megszületett a fogyasztóvédelem erősítését célzó kormánydöntés, melyre a kialakult piaci helyzetben igencsak nagy szükség volt - adta hírül a Népszabadság.

A gyakorlatból tudhatjuk, hogy a vásárlók nagy része nem tudja hova forduljon, ha meghibásodik egy új termék. Figyelemre méltó, hogy még a nagyobb értékű termékeknél is előfordul, hogy még az eladó van felháborodva, ha a vevő jelzi, hogy például a többszázezres műszaki cikkéhez nem adtak jótállási jegyet, ami nélkül sok jót nem remélhet egy esetleges hiba esetén.

A kormányzati intézkedés szerint a jövő tanévtől kötelező tananyag lesz az iskolákban a fogyasztóvédelem. Az ellenőrzések hatékonyságának növelése érdekében a jelenlegi 218-ról 498-ra emelkedik 2009-ig az ellenőrök száma.

Elrettentő lehet, hogy a fogyasztók megtévesztésében vétkesnek talált cég vagy vállalkozó elesik az állami forrásokra való pályázás lehetőségétől.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?