13 °C Budapest

Férfi pulóver minimálbérért - Jön az újabb divatház

Pénzcentrum
2007. május 9. 10:00

Várhatóan a Burberry divatház is megérkezik Magyarországra. Az angol társaság létrehozta itteni leánycégét, innen már csak egy lépés a budapesti üzlet megnyitása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szakmai és ingatlanpiaci körökben az angol Burberry Groupról már jó ideje beszélnek, és a jelek szerint a világ egyik legrégebbi divatháza valóban elérkezettnek látja az időt a magyarországi megjelenésre. A konszern Burberry Hungary Kft. néven április közepén bejegyeztette magyar leányvállalatát. A cégbírósági adatok szerint a társaságot a Burberry International Holdings és a Burberry Luxembourg Holding jegyzi tulajdonosként. Mindkét cég azon a londoni címen található, ahol a divatház egyik legnagyobb bástyájaként számon tartott spanyol érdekeltséget irányító társaság is működik.

Az új piacokra, így Magyarországra való belépés beleillik a Burberry terjeszkedési politikájába. A napokban megjelent legfrissebb üzleti jelentésükben hangsúlyozzák: 2007-2008-ban az észak-amerikai és az európai terjeszkedésre koncentrálnak. Internetes oldaluk szerint nem is vesztegették az időt, január óta Spanyolországban két új üzletet nyitottak, Japánban egyet, míg Prágában márciusban adták át az első boltjukat.

Ezzel együtt egy budapesti nyitás esetén aligha lesz kígyózó sor az üzlet előtt. A Burberry árai ugyanis még a tehetősebb hazai vásárlóréteget is elgondolkodtathatja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?