Messenger a munkahelyen? - mindenre van megoldás!

Pénzcentrum
2007. május 3. 15:00

Ha a Yahoo tervei valóra válnak, nemsokára már csak egy böngésző programra lesz szükségünk ahhoz, hogy élvezhessünk a cég azonnali üzenetek továbbítására készült terméke által nyújtott előnyöket.


Jelenleg ehhez a Yahoo Messenger esetében külön programot kell letöltenünk. Ezt azonban szerte a világon több millióan nem tudják megtenni, mert internet kávézókból szörfölnek a világhálón vagy mert a munkahelyükön biztonsági okokból nem engedélyezik a szolgáltatás használatát.


A világ második számú IM (intstant-messaging) szolgáltatója ezt a több milliós fogyasztói csoporttal szeretné elérni az új termékkel, melyet első körben Brazíliában, Indiában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, az Egyesült Államokban és Vietnámban vezetnek majd be.


A termék létjogosultságát indokolja, hogy Indiában például az Internet felhasználók 46 százaléka netkávézókból csatlakozik a világhálóra, és ez az arány viszonylag magas a Fülöp-szigeteken és Vietnámban is.


A Yahoo természetesen tervezi a szolgáltatás kiterjesztését, mert a vállalat szerint az új termékkel segítségével akár 10 millió fővel is növelheti a jelenleg 88,5 milliós felhasználói táborát. A társaság ezért tervezi azt is, hogy a szolgáltatást elérhetővé teszi a fiatalabb korosztály tagjai által kedvelt közösségi oldalakon.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?