12 °C Budapest

Újabb 27 ezer tűzveszélyes laptop - Tőlük nem vártuk volna...

Pénzcentrum
2007. április 27. 13:00

Emlékezhetünk rá, hogy mintegy hat hónapja, a laptop-visszahívási csúcs kellős közepén kiállt egy gyártó a nagyközönség elé, és azt mondta, az ő gépeit semmiképpen sem fogja érinteni a botránysorozat, azok teljesen biztonságosak. Ez a bátor szereplő nem volt más, mint az Acer, melynek így elég kellemetlenül jön most egy 27 ezer darabos visszahívás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A probléma természetesen most is a lithium-ionos akkumulátorokkal van, melyek egyes esetekben túlhevülhetnek és legrosszabb esetben tüzet is okozhatnak.

Az Acer a fogyasztóvédőkkel együttműködve arra a következtetésre jutott, hogy jónéhány modelljénél indokolt lehet felkínálni a vásárlóknak az önkéntes csere lehetőségét, azaz bárki, aki korábban olyan Acer laptopot vett, mely jelenleg érintettnek tűnik, az ingyen becserélheti az akkumulátort egy biztonságos újra.

A TravelMate széria egyes modelljei mellett az Aspire sorozat gépei között is találhatunk elővigyázatosságra okot adó laptopokat, melyek akkumulátorait egytől-egyig a botrányban korábban is főszerepet játszó Sony gyártotta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?