Megoldás égés ellen - japán csoda mindenkinek

Pénzcentrum
2006. december 20. 16:00

Biztonságosabb akkumulátorok kifejlesztésére és gyártásának elindítására sarkallták a Panasonic márkanév mögött álló japán elektronikai óriást, a Matsushitát az idei év akkumulátor botrányai. A Sony által gyártott több millió akkumulátor visszahívásán okulva, a Matsushitu úgy döntött, hogy a lehető legrövidebb időn belül nagytömegben piacra viszi az túlhevülés ellen biztosított energiatároló eszközöket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2006 a botrányok és a nagy visszahívások éve volt ebben a szegmensben, többek között csak a Dell 4,1 millió akkumulátort hívott vissza, miután a Sony által gyártott alkatrészekről kiderült, hogy azok túlhevülhetnek és tüzet okozhatnak. Az amerikai fogyasztóvédelmi ügynökség már 2003 és 2005 között is nem kevesebb mint 339 esetet regisztrált, amikor a laptopokban és mobiltelefonokban lévő akkumulátorok túlhevüléséből baleset született vagy születhetett volna.

Az egyre nagyobb energiát igénylő elektronikai eszközökhöz egyre nagyobb teljesítményű akkumulátorokra van szükség, amelyek magukban rejtik a túlmelegedés veszélyét, ezért a Matsushita hőálló réteggel vonta be az elektródákat.

A cég szeretné 2009-re olyan mértékben megnövelni az új, biztonságosabb termékek gyártását, hogy azok a teljes gyártás felét tegyék ki. A cég jelenleg 15 millió lítium-ionos laptop és 10 millió mobiltelefon akkumulátort gyárt évente.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?