2 °C Budapest

Megoldás égés ellen - japán csoda mindenkinek

Pénzcentrum
2006. december 20. 16:00

Biztonságosabb akkumulátorok kifejlesztésére és gyártásának elindítására sarkallták a Panasonic márkanév mögött álló japán elektronikai óriást, a Matsushitát az idei év akkumulátor botrányai. A Sony által gyártott több millió akkumulátor visszahívásán okulva, a Matsushitu úgy döntött, hogy a lehető legrövidebb időn belül nagytömegben piacra viszi az túlhevülés ellen biztosított energiatároló eszközöket.

2006 a botrányok és a nagy visszahívások éve volt ebben a szegmensben, többek között csak a Dell 4,1 millió akkumulátort hívott vissza, miután a Sony által gyártott alkatrészekről kiderült, hogy azok túlhevülhetnek és tüzet okozhatnak. Az amerikai fogyasztóvédelmi ügynökség már 2003 és 2005 között is nem kevesebb mint 339 esetet regisztrált, amikor a laptopokban és mobiltelefonokban lévő akkumulátorok túlhevüléséből baleset született vagy születhetett volna.

Az egyre nagyobb energiát igénylő elektronikai eszközökhöz egyre nagyobb teljesítményű akkumulátorokra van szükség, amelyek magukban rejtik a túlmelegedés veszélyét, ezért a Matsushita hőálló réteggel vonta be az elektródákat.

A cég szeretné 2009-re olyan mértékben megnövelni az új, biztonságosabb termékek gyártását, hogy azok a teljes gyártás felét tegyék ki. A cég jelenleg 15 millió lítium-ionos laptop és 10 millió mobiltelefon akkumulátort gyárt évente.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?