A játéknak vége: a mozik fizetnek, a bíróság is a GVH-nak adott igazat

Pénzcentrum
2007. április 27. 13:47

Véglegesen pert nyert a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négy moziüzemeltető vállalkozás ellen. A Legfelsőbb Bíróság 2007. április 25-én tartott tárgyalásán ugyanis helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla tavalyi döntését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A GVH még 2002 áprilisában indított eljárást a Budapest Film, az Intercom, a Ster Century és az UCICE ellen, mert a cégek egymással "összebeszélve" egyszerre és egységes mértékben emeltek árat a Mammut, az Eurocenter, a Lurdy Ház, a Duna Plaza, a Campona, a West End illetve a MOM Park bevásárlóközpontokban található mozikban. Mivel az összehangolt piaci magatartást a versenytörvény szigorúan megtiltja, a Budapest Filmnek 37 millió, az Intercomnak, a Ster Century-nek valamint az UCICE-nek egyaránt 83 millió forint bírságot kellett fizetnie.


A GVH döntése ellen az elmarasztalt vállalkozások a Fővárosi Bírósághoz fordultak, amely elutasította keresetüket. Ezt követően a moziüzemeltetők jogorvoslatért fordultak a Fővárosi Ítélőtáblához, amely nem tartotta megalapozottnak a fellebbezésüket. A végső szót az ügyben végül a Legfelsőbb Bíróság mondta ki. Eszerint tehát a GVH teljes mértékben jogszerű határozatot hozott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?