A játéknak vége: a mozik fizetnek, a bíróság is a GVH-nak adott igazat

Pénzcentrum
2007. április 27. 13:47

Véglegesen pert nyert a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négy moziüzemeltető vállalkozás ellen. A Legfelsőbb Bíróság 2007. április 25-én tartott tárgyalásán ugyanis helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla tavalyi döntését.


A GVH még 2002 áprilisában indított eljárást a Budapest Film, az Intercom, a Ster Century és az UCICE ellen, mert a cégek egymással "összebeszélve" egyszerre és egységes mértékben emeltek árat a Mammut, az Eurocenter, a Lurdy Ház, a Duna Plaza, a Campona, a West End illetve a MOM Park bevásárlóközpontokban található mozikban. Mivel az összehangolt piaci magatartást a versenytörvény szigorúan megtiltja, a Budapest Filmnek 37 millió, az Intercomnak, a Ster Century-nek valamint az UCICE-nek egyaránt 83 millió forint bírságot kellett fizetnie.


A GVH döntése ellen az elmarasztalt vállalkozások a Fővárosi Bírósághoz fordultak, amely elutasította keresetüket. Ezt követően a moziüzemeltetők jogorvoslatért fordultak a Fővárosi Ítélőtáblához, amely nem tartotta megalapozottnak a fellebbezésüket. A végső szót az ügyben végül a Legfelsőbb Bíróság mondta ki. Eszerint tehát a GVH teljes mértékben jogszerű határozatot hozott.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 22:37
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38