Megadóztatják a szülőket: 12 ezret fizetnek évente

Pénzcentrum
2007. április 17. 16:00

Több mint 200 millió fontnyi (72,1 milliárd forintnyi) plusz teher megfizetésére kötelezi a kormány évente azokat a brit szülőket, akiknek gyermekei középiskolás korúak, mivel rájuk már nem vonatkozik az kötelező egyenruha áfa-mentessége.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy átlagos szülő számára a 17,5 százalékos áfa megfizetése 35 fontnyi (12 600 forintnyi) plusz terhet jelent egy évben, amely az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőket aránytalanul megterheli, hiszen a kisebb összegű kiadás is nagyon arányt képvisel a család havi jövedelmében.

Mindemellett a 14 éven aluli gyermekek esetében érvényes mentesség sem jelent eléggé hatékony megoldást a családok problémájára, mert a gyermekek egyre gyorsabban nőnek és sokaknak kell a korlátként megadott méretűnél nagyobb egyenruhát venni.

Az illetékes szövetség szerint a megoldást az jelentené, ha teljes egészében eltörölnék a méretkorlátozást, és minden iskolai címerrel ellátott egyenruhához áfa-mentesen lehetne hozzájutni.

A kormány szerint az egyenruha bevezetése beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen megszüntette a márkaháborút és a csúfolkodást az iskolákban, de a pénzügyminisztérium szóvivője szerint a rendszer reformja mindenképpen aktuális.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?