4 °C Budapest

Megadóztatják a szülőket: 12 ezret fizetnek évente

Pénzcentrum
2007. április 17. 16:00

Több mint 200 millió fontnyi (72,1 milliárd forintnyi) plusz teher megfizetésére kötelezi a kormány évente azokat a brit szülőket, akiknek gyermekei középiskolás korúak, mivel rájuk már nem vonatkozik az kötelező egyenruha áfa-mentessége.

Egy átlagos szülő számára a 17,5 százalékos áfa megfizetése 35 fontnyi (12 600 forintnyi) plusz terhet jelent egy évben, amely az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőket aránytalanul megterheli, hiszen a kisebb összegű kiadás is nagyon arányt képvisel a család havi jövedelmében.

Mindemellett a 14 éven aluli gyermekek esetében érvényes mentesség sem jelent eléggé hatékony megoldást a családok problémájára, mert a gyermekek egyre gyorsabban nőnek és sokaknak kell a korlátként megadott méretűnél nagyobb egyenruhát venni.

Az illetékes szövetség szerint a megoldást az jelentené, ha teljes egészében eltörölnék a méretkorlátozást, és minden iskolai címerrel ellátott egyenruhához áfa-mentesen lehetne hozzájutni.

A kormány szerint az egyenruha bevezetése beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen megszüntette a márkaháborút és a csúfolkodást az iskolákban, de a pénzügyminisztérium szóvivője szerint a rendszer reformja mindenképpen aktuális.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?