18 °C Budapest

Bedarálják a Szerencsejáték Zrt-t: a kocka el van vetve...

Pénzcentrum
2007. április 17. 09:00

Mint egy levegőért kapkodó fuldokló, hosszú évek elteltével a piac után kapva végre pályázatot írt ki az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. egy internetes szerencsejáték szervezésre alkalmas informatikai rendszer fejlesztésére és szállítására.

A cég Népszabadságnak nyilatkozó szóvivője kiemelte, hogy bármilyen internetes alapú szerencsejáték szóba jöhet, és az sincs kizárva, hogy a magyar nyelven is elérhető nemzetközi internetes sportfogadási oldalaknak konkurenciát jelentő site is létrejön.

A pályázat benyújtási határideje május 24-e, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor indulhat be az új oldal.

A kezdeményezés önmagában dicséretes lenne, lett volna úgy 5 éve, azóta azonban az állami monstrum csak nézi, amint a magyar nyelvű oldalakkal rendelkező külföldi irodák magyarországi havi forgalma 1,2-1,4 milliárd forintra pörgött fel.

Mint ismeretes, Brüsszel ismét felszólította hazánkat, hogy engedélyezzük a versenyt a szegmensben és szüntessük meg az állami monopólium fennállását. A végeredmény nem lehet kérdéses, csak az, hogy mennyi ideig lehet még húzni az időt, hogy az állami cég kicsit összeszedje magát és egyáltalán esélyesként induljon a versenyben.

Ha már a jövőbeli egyenlő esélyekkel folytatott versenyről beszélünk, érdemes kiemelni, hogy előzetes várakozások szerint az állami cég minőség tekintetében jelentős hátránnyal indul, egy online fogadóiroda kiválasztásánál ugyanis a kínálat szélessége mellett a nyereményszorzók nagysága a döntő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kínálat terén egyértelmű, hogy a nagy cégekkel nem veheti fel a versenyt a Szerencsejáték Zrt., messzinek tűnik ugyanis az az idő, amikor egy-egy meccs esetében csaknem 100 fogadási lehetőséget kínáljanak fel.

Lépjünk is tovább: a nyereményszorzók tekintetében az a "kisebb" bökkenő, hogy a Szerencsejáték Zrt-n keresztülvezetett fogadások minden bizonnyal már az adó utáni odds-okat adják meg, míg a többi iroda az adó előtti (magasabb) szorzókat teszi közzé. Mint tudjuk, adót ugyan kellene fizetni az online szerencsejátékból származó jövedelem után, nehezen képzelhető el azonban, hogy az APEH milliós revizortábort toborozva minden netező mellé odaültet valakit, így a magyar szerencsejátékosok többsége továbbra is a magasabb szorzókra vadászik majd.

A helyzetet az állami cég szempontjából csak súlyosbítja, ha a reklámozási korlátozás elvben is feloldásra kerül...

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24