Bedarálják a Szerencsejáték Zrt-t: a kocka el van vetve...

Pénzcentrum
2007. április 17. 09:00

Mint egy levegőért kapkodó fuldokló, hosszú évek elteltével a piac után kapva végre pályázatot írt ki az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. egy internetes szerencsejáték szervezésre alkalmas informatikai rendszer fejlesztésére és szállítására.

A cég Népszabadságnak nyilatkozó szóvivője kiemelte, hogy bármilyen internetes alapú szerencsejáték szóba jöhet, és az sincs kizárva, hogy a magyar nyelven is elérhető nemzetközi internetes sportfogadási oldalaknak konkurenciát jelentő site is létrejön.

A pályázat benyújtási határideje május 24-e, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor indulhat be az új oldal.

A kezdeményezés önmagában dicséretes lenne, lett volna úgy 5 éve, azóta azonban az állami monstrum csak nézi, amint a magyar nyelvű oldalakkal rendelkező külföldi irodák magyarországi havi forgalma 1,2-1,4 milliárd forintra pörgött fel.

Mint ismeretes, Brüsszel ismét felszólította hazánkat, hogy engedélyezzük a versenyt a szegmensben és szüntessük meg az állami monopólium fennállását. A végeredmény nem lehet kérdéses, csak az, hogy mennyi ideig lehet még húzni az időt, hogy az állami cég kicsit összeszedje magát és egyáltalán esélyesként induljon a versenyben.

Ha már a jövőbeli egyenlő esélyekkel folytatott versenyről beszélünk, érdemes kiemelni, hogy előzetes várakozások szerint az állami cég minőség tekintetében jelentős hátránnyal indul, egy online fogadóiroda kiválasztásánál ugyanis a kínálat szélessége mellett a nyereményszorzók nagysága a döntő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A kínálat terén egyértelmű, hogy a nagy cégekkel nem veheti fel a versenyt a Szerencsejáték Zrt., messzinek tűnik ugyanis az az idő, amikor egy-egy meccs esetében csaknem 100 fogadási lehetőséget kínáljanak fel.

Lépjünk is tovább: a nyereményszorzók tekintetében az a "kisebb" bökkenő, hogy a Szerencsejáték Zrt-n keresztülvezetett fogadások minden bizonnyal már az adó utáni odds-okat adják meg, míg a többi iroda az adó előtti (magasabb) szorzókat teszi közzé. Mint tudjuk, adót ugyan kellene fizetni az online szerencsejátékból származó jövedelem után, nehezen képzelhető el azonban, hogy az APEH milliós revizortábort toborozva minden netező mellé odaültet valakit, így a magyar szerencsejátékosok többsége továbbra is a magasabb szorzókra vadászik majd.

A helyzetet az állami cég szempontjából csak súlyosbítja, ha a reklámozási korlátozás elvben is feloldásra kerül...

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem