Bedarálják a Szerencsejáték Zrt-t: a kocka el van vetve...

Pénzcentrum
2007. április 17. 09:00

Mint egy levegőért kapkodó fuldokló, hosszú évek elteltével a piac után kapva végre pályázatot írt ki az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. egy internetes szerencsejáték szervezésre alkalmas informatikai rendszer fejlesztésére és szállítására.

A cég Népszabadságnak nyilatkozó szóvivője kiemelte, hogy bármilyen internetes alapú szerencsejáték szóba jöhet, és az sincs kizárva, hogy a magyar nyelven is elérhető nemzetközi internetes sportfogadási oldalaknak konkurenciát jelentő site is létrejön.

A pályázat benyújtási határideje május 24-e, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor indulhat be az új oldal.

A kezdeményezés önmagában dicséretes lenne, lett volna úgy 5 éve, azóta azonban az állami monstrum csak nézi, amint a magyar nyelvű oldalakkal rendelkező külföldi irodák magyarországi havi forgalma 1,2-1,4 milliárd forintra pörgött fel.

Mint ismeretes, Brüsszel ismét felszólította hazánkat, hogy engedélyezzük a versenyt a szegmensben és szüntessük meg az állami monopólium fennállását. A végeredmény nem lehet kérdéses, csak az, hogy mennyi ideig lehet még húzni az időt, hogy az állami cég kicsit összeszedje magát és egyáltalán esélyesként induljon a versenyben.

Ha már a jövőbeli egyenlő esélyekkel folytatott versenyről beszélünk, érdemes kiemelni, hogy előzetes várakozások szerint az állami cég minőség tekintetében jelentős hátránnyal indul, egy online fogadóiroda kiválasztásánál ugyanis a kínálat szélessége mellett a nyereményszorzók nagysága a döntő.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A kínálat terén egyértelmű, hogy a nagy cégekkel nem veheti fel a versenyt a Szerencsejáték Zrt., messzinek tűnik ugyanis az az idő, amikor egy-egy meccs esetében csaknem 100 fogadási lehetőséget kínáljanak fel.

Lépjünk is tovább: a nyereményszorzók tekintetében az a "kisebb" bökkenő, hogy a Szerencsejáték Zrt-n keresztülvezetett fogadások minden bizonnyal már az adó utáni odds-okat adják meg, míg a többi iroda az adó előtti (magasabb) szorzókat teszi közzé. Mint tudjuk, adót ugyan kellene fizetni az online szerencsejátékból származó jövedelem után, nehezen képzelhető el azonban, hogy az APEH milliós revizortábort toborozva minden netező mellé odaültet valakit, így a magyar szerencsejátékosok többsége továbbra is a magasabb szorzókra vadászik majd.

A helyzetet az állami cég szempontjából csak súlyosbítja, ha a reklámozási korlátozás elvben is feloldásra kerül...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16