5 °C Budapest

Beperelik Magyarországot - Ezt jól megcsinálták...

Pénzcentrum
2006. március 16. 10:15

Hat európai állam, köztük hazánk ellen is a közösségi jog megsértése esetén szokásos eljárás megindítását kezdeményezi Charlie McCreevy belső piaci biztos, melynek hátterében a nem állami tulajdonban lévő szerencsejátékcégek működésének akadályozása áll.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hat európai állam, köztük hazánk ellen is a közösségi jog megsértése esetén szokásos eljárás megindítását kezdeményezi Charlie McCreevy belső piaci biztos, melynek hátterében a nem állami tulajdonban lévő szerencsejátékcégek működésének akadályozása áll – írja a Világgazdaság.

 

Hazánk mellett Német-, Finn-, Svéd- és Olaszország, valamint Hollandia is a „vádlottak padjára” kényszerül, mivel a biztos szerint ezen országok csak az állami bevételek elvesztésétől félnek, a hangoztatott szociális aggodalmak még álcának is rosszak. Ez utóbbiak csak akkor állnák meg a helyüket, ha semmilyen szerencsejáték nem lenne megengedett.

 

Magyarországon már minden harmadik sportfogadás az interneten zajlik, a Szerencsejáték Felügyelet pedig nem tud hatékonyan fellépni a külföldi cégek ellen, ezért tavaly novemberben szigorították a szerencsejáték-törvényt. Ma már semmilyen reklám- és propagandatevékenység nem engedélyezett „a monopólium versenytársainak”, a tilalom megsértéséért pedig a reklámozó mellett a közzétevő is felel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?