Pókerezőknél kopoghat az APEH... - Te bevallod?

Pénzcentrum
2006. február 14. 09:30

Kevés internetes szerencsejátékos fekszik le naponta azzal a tudattal, hogy aktuális nyereményéből éppen mennyit kellene leadóznia, pedig kellene! Az APEH természetesen nem nézi jó szemmel, hogy ez így szerzett jövedelem adómentesen vándorol a zsebekbe, hiszen elvileg önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősülne, ami után adózni kell.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kevés internetes szerencsejátékos fekszik le naponta azzal a tudattal, hogy aktuális nyereményéből éppen mennyit kellene leadóznia, pedig kellene! Az APEH természetesen nem nézi jó szemmel, hogy ez így szerzett jövedelem adómentesen vándorol a zsebekbe, hiszen elvileg önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősülne, ami után adózni kell – írja a Napi.

 

Az interneten bezsebelt pénz azért nem tekinthető közönséges nyereménynek, mert nem a Szerencsejáték Rt-n keresztül történik a játék.

 

A játékosok bevételükkel szemben természetesen elszámolhatják költségeiket is, levonható például egy-egy verseny nevezési díja. Erről viszont nyilatkozni kell a kifizetéskor a játék szervezőjének, ellenkező esetben a nyeremény 90%-a lesz adóköteles.

 

Az internetes játékból befolyó jövedelem minden esetben Magyarországon adózik, attól függetlenül, hogy melyik országban nyitottunk bankszámlát és hogy a a játék szervezője külföldi-e.

 

Azt azért az APEH illetékesei is beismerték, hogy a jövedelmét eltitkoló szerencsejátékos csak szúrópróbaszerű ellenőrzésen bukhatna meg. Kíváncsaik vagyunk, az APEH-nél hányan próbálták már az online pókert és ebből hányan vallják be...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?