5 °C Budapest

Pókerezőknél kopoghat az APEH... - Te bevallod?

Pénzcentrum
2006. február 14. 09:30

Kevés internetes szerencsejátékos fekszik le naponta azzal a tudattal, hogy aktuális nyereményéből éppen mennyit kellene leadóznia, pedig kellene! Az APEH természetesen nem nézi jó szemmel, hogy ez így szerzett jövedelem adómentesen vándorol a zsebekbe, hiszen elvileg önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősülne, ami után adózni kell.

Kevés internetes szerencsejátékos fekszik le naponta azzal a tudattal, hogy aktuális nyereményéből éppen mennyit kellene leadóznia, pedig kellene! Az APEH természetesen nem nézi jó szemmel, hogy ez így szerzett jövedelem adómentesen vándorol a zsebekbe, hiszen elvileg önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősülne, ami után adózni kell – írja a Napi.

 

Az interneten bezsebelt pénz azért nem tekinthető közönséges nyereménynek, mert nem a Szerencsejáték Rt-n keresztül történik a játék.

 

A játékosok bevételükkel szemben természetesen elszámolhatják költségeiket is, levonható például egy-egy verseny nevezési díja. Erről viszont nyilatkozni kell a kifizetéskor a játék szervezőjének, ellenkező esetben a nyeremény 90%-a lesz adóköteles.

 

Az internetes játékból befolyó jövedelem minden esetben Magyarországon adózik, attól függetlenül, hogy melyik országban nyitottunk bankszámlát és hogy a a játék szervezője külföldi-e.

 

Azt azért az APEH illetékesei is beismerték, hogy a jövedelmét eltitkoló szerencsejátékos csak szúrópróbaszerű ellenőrzésen bukhatna meg. Kíváncsaik vagyunk, az APEH-nél hányan próbálták már az online pókert és ebből hányan vallják be...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?