3 °C Budapest

Megemelték a percdíjakat a kórházakban - háromszor annyit fizetnek

Pénzcentrum
2007. április 4. 16:00

Felborzolta a kedélyeket a Patientline kórházi telekommunikációs szolgáltató cég azon döntése miszerint a kimenő hívásokra vonatkozó eddigi 10 pennys (36,6 forintos) percdíjat 26 pennyre, vagyis 95,16 forintra emeli.

A társaság, amely a teljes körű telekommunikációs szolgáltatást nyújt Nagy-Britannia 120 kórházában, azzal indokolta döntését, hogy a 150 milliós beruházás ellenére mind a mai napig nem tud nyereséget felmutatni. A tavalyi évben 25 millió fontos veszteséget számolt el, így nem tudta teljesíteni a kormánnyal kötött szerződésében vállaltakat, vagyis nem tudta legalábbis null szaldóssá tenni a vállalkozást.

A cég a tévénézésért, az internethasználatért és a kívülről jövő hívásokért is díjat számol fel, amely az előbbiek esetében naponta 3,50 font, illetve óránként 2,20 font, míg a kívülről érkező hívások díja attól függ, hogy közvetlen vagy kapcsolt hívásról van szó. Az ágyaknál található telefonok hívása 49 pennybe, míg a bekapcsolt hívások 39 pennybe kerülnek percenként.

A cégvezetés erős kritika érte mind a politikusok, míg a betegek részéről, akik "kegyetlen megadóztatásról" és az elesettek súlyos helyzetének kihasználásáról beszélnek. A menedzsment szerint azonban nem volt más lehetőség: ha nem emeltek volna árat, fel kellett volna számolniuk tevékenységüket néhány kevésbé népszerű kórházban.

A vállalat vezetői szerint a telefonszolgáltatás díjainak emelése elkerülhetetlen, de ezzel szemben esetleges engedményeket tehetnek a televízióra és az internetre használatra vonatkozóan.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58