Bekövetkezett, ami korábban elképzelhetetlen volt: mindkét híresség ott lesz a pekingi olimpián

Pénzcentrum
2007. március 30. 16:00

Bekövetkezett, ami korábban elképzelhetetlennek számított: közös játékban fognak szerepelni a Nintendo és a Sega üdvöskéi, Mario és Sonic. A megegyezésre azután került sor, hogy a Sega megkapta a 2008-as pekingi olimpiával kapcsolatos játékok készítésének kizárólagos jogát.

Az együttműködés gátja a korábbiakban az volt, hogy mind a Sega, mind a Nintendo gyártott játékkonzolokat, így a versenytársak közötti ilyenfokú együttműködés nem jöhetett létre. Enyhülést az hozott, hogy a Sega megszüntette hardware gyártó részlegét és csakis játékok készítésére korlátozta tevékenységét.

Az új játék várhatóan még nyáron a boltok polcaira kerül, áráról nem adtak ki előzetesen információt a cégek, aki a sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy a közös játék egyáltalán nem tekinthető bármilyen későbbi szorosabb együttműködés előjelének.

A Mario és Sonic az Olimpián létrehozása körül a legnagyobb problémát az jelentett, hogy két alapvetően eltérő karakter kerül egy térbe, hiszen míg Mario lassúságáról, addig Sonic a gyorsaságáról híres. Az ellentétet a játékkészítők úgy oldották fel, hogy a két szereplőt különböző tulajdonságokat igénylő feladatokat hajt majd végre: teniszezni és úszni is fognak.

A közös üstökös kifejezetten a Nintendo Wii-ra készült, amely némi versenyelőnyt hozhat a vállalat számára az olimpiákat övező vásárlási láz miatt.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16