16 °C Budapest

Kapkodnak a luxusórák után! Akiket nem visel meg "a csomag"...

Pénzcentrum
2007. március 21. 10:30

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei évben elmaradt a decemberi bevásárlási láz utáni forgalomcsökkenés a luxusórák piacán, az év első hónapjában ugyanis gyári (és nem kiskereskedelmi) áron számítva 14,6%-kal nőtt év/év alapon a svájci óraexport, mely értékben elérte a 982,3 millió frankot - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Svájc januárban 2,1 millió darab karórát exportált. Hazánkban a luxusóra értékesítés a Vörösmarty tér, a Váci utca és a Kristóf tér által határolt háztömbben összpontosul.

A hazai forgalmazók ugyan féltve őrzik forgalmi adataikat, annyit azonban bevallottak, hogy nagyon szépen nőtt tavaly a forgalom mind értékben, mind darabszámban.

Világszerte a Rolex a legkelendőbb márka, melyet sorrendben a Cartier, az Omega és a TAG Heuer követ. A magyarországi forgalmazók tapasztalatai szerint különösen az 500 ezer forint feletti árkategória iránt nő a kereslet. Érdekesség, hogy a manufaktúrában, korlátozott darabszámban készülő Paneraiból ki sem tudják elégíteni a keresletet amióta ennyire divatba jött.

A TAG Heuer eladások közel 50%-kal bővültek egyetlen év alatt hazánkban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?