5 °C Budapest

Szelektív hulladékgyűjtés: hol tartunk most?

Pénzcentrum
2007. március 8. 09:30

Tavaly 342 ezer tonna hulladékot gyűjtött be az Öko-Pannon Kht, melyből csaknem 41 ezer tonnát a lakossági csomagolási hulladék tett ki. Utóbbi mennyiség 50%-os növekedést jelent a megelőző év adataihoz képest - írja a Napi.

Egy 1000 fős, 18 év felettieket tartalmazó mintán végzett országos körkérdés szerint a magyarok kétharmada véli úgy, hogy a lakóhelyén kisebb-nagyobb mértékben fejlődött a szelektív hulladékgyűjtés rendszere. Magáról a szelektív gyűjtésről 100 megkérdezettből 96-an hallottak már.

A megkérdezettek 68%-a gondolja úgy, hogy lakóhelyén van lehetőség a különböző anyagú hulladékok elkülönített gyűjtésére, holott hazánkban a szelektív gyűjtőszigetek valós elérési aránya jelenleg 58% körülire tehető.

A válaszadók 70%-a megfelelő körülmények között hajlandó lenne a szelektív gyűjtésre. A kutatás rávilágított, hogy minél alacsonyabb a válaszadók iskolai végzettsége és minél kisebb településen laknak, annál kevésbé hajlandók elkülönítetten gyűjteni a hulladékot.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?