18 °C Budapest

Egyelőre várni kell a kamatcsökkentésre - Beige Book

Pénzcentrum
2007. március 8. 10:19

Mérsékelt aktivitásról, helyenként azonban csökkenő ütemű növekedésről ír a FED legfrissebb hangulatjelentésében, a Beige Bookban. A jelentés alapján a kamatszint rövid távú változtatására nem lehet számítani rendkívüli események hiányában. A Nyíltpiaci Bizottság következő ülését március 20-10-én tartja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai központi bank szerepét betöltő intézmény szerint a kiskereskedelmi forgalom jól alakul, ugyanakkor az autóeladásoknál kedvezőtlen folyamatok tapasztalhatók. A turusztikai aktivitás jelentős, ezzel párhuzamosan a szolgáltatások iránti kereslet is élénk. A feldolgozóiparban többségében szintén jól alakulnak a folyamatok annak ellenére is, hogy az építőiparban és az autógyártásban problémák mutatkoznak.

A Beige Book egyik leggyengébb pontja a lakáspiac, ugyanakkor a negatív folyamatok után néhány körzetben már a konszolidáció jelei mutatkoznak. Az ipari ingatlanoknál továbbra is erős a piac. A munkaerőpiacon továbbra is kedvezőek a körülmények, a kereslet érdemi, ugyanakkor szakképzett munkásokból hiány van.

A FED szerint az árnyomás nem igazán változott az előző felmérés óta. Összességében a legfrissebb Beige Book nagyobb meglepetést, új információt a gazdaságról eddig alkotott képhez képest nem tartalmazott. A FED következő kamatdöntése várhatóan már lefelé irányul majd, erre azonban a közeljövőben különösebb esemény hiányában nem számíthatunk. A Nyíltpiaci Bizottság január végi ülésén 5.25 százalékon tartotta a célkamatot, sorrendben ötödször. A következő ülés március 20-21-én lesz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 20. 07:00