Egyelőre várni kell a kamatcsökkentésre - Beige Book

Pénzcentrum
2007. március 8. 10:19

Mérsékelt aktivitásról, helyenként azonban csökkenő ütemű növekedésről ír a FED legfrissebb hangulatjelentésében, a Beige Bookban. A jelentés alapján a kamatszint rövid távú változtatására nem lehet számítani rendkívüli események hiányában. A Nyíltpiaci Bizottság következő ülését március 20-10-én tartja.

Az amerikai központi bank szerepét betöltő intézmény szerint a kiskereskedelmi forgalom jól alakul, ugyanakkor az autóeladásoknál kedvezőtlen folyamatok tapasztalhatók. A turusztikai aktivitás jelentős, ezzel párhuzamosan a szolgáltatások iránti kereslet is élénk. A feldolgozóiparban többségében szintén jól alakulnak a folyamatok annak ellenére is, hogy az építőiparban és az autógyártásban problémák mutatkoznak.

A Beige Book egyik leggyengébb pontja a lakáspiac, ugyanakkor a negatív folyamatok után néhány körzetben már a konszolidáció jelei mutatkoznak. Az ipari ingatlanoknál továbbra is erős a piac. A munkaerőpiacon továbbra is kedvezőek a körülmények, a kereslet érdemi, ugyanakkor szakképzett munkásokból hiány van.

A FED szerint az árnyomás nem igazán változott az előző felmérés óta. Összességében a legfrissebb Beige Book nagyobb meglepetést, új információt a gazdaságról eddig alkotott képhez képest nem tartalmazott. A FED következő kamatdöntése várhatóan már lefelé irányul majd, erre azonban a közeljövőben különösebb esemény hiányában nem számíthatunk. A Nyíltpiaci Bizottság január végi ülésén 5.25 százalékon tartotta a célkamatot, sorrendben ötödször. A következő ülés március 20-21-én lesz.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19