3 °C Budapest

Véget vetettek az ingyenességnek - lassan a levegőért is fizetni kell?

Pénzcentrum
2007. március 7. 14:30

Az amerikai Spirit Airlines az eddigi piaci szokásoktól messzemenően eltérő árazási politikát vezet be az idén június 20-tól, ettől az időponttól kezdve ugyanis utasainak a korábbiakkal ellentétben minden feladott csomagért díjat kell fizetnie és repülőgépen felszolgált frissítők ingyenessége is megszűnik.


Az amerikai légitársaság által bevezetett intézkedések bár ellentétesek a jelenlegi szokásokkal nem számítanak újnak, néhány európai és kanadai vállalat már alkalmazza őket mint a költségcsökkentés hatékony formáját.


Az első két csomagért Internetes foglalás esetén 5-5 dollárt, a helyszínen pedig 10 dollárt kell fizetni, az igazi érvágás azonban a harmadik csomagtól kezdődik, ennek feladása már nem kevesebb mint 100 dollárba kerül majd. A frissítők esetében ezzel szemben az ár egységes lesz, 1 dollárba kerül majd minden üdítő, az ásványvíz azonban továbbra is ingyenes marad.


Az Egyesült Államokon belül és a Karibi államokban aktív Spirit a kellemetlenségekért "cserébe" 40 százalékkal csökkenti az utazások árát, ez az intézkedés a last-minute jegyekre is vonatkozik.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?