5 °C Budapest

Véget vetettek az ingyenességnek - lassan a levegőért is fizetni kell?

Pénzcentrum
2007. március 7. 14:30

Az amerikai Spirit Airlines az eddigi piaci szokásoktól messzemenően eltérő árazási politikát vezet be az idén június 20-tól, ettől az időponttól kezdve ugyanis utasainak a korábbiakkal ellentétben minden feladott csomagért díjat kell fizetnie és repülőgépen felszolgált frissítők ingyenessége is megszűnik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai légitársaság által bevezetett intézkedések bár ellentétesek a jelenlegi szokásokkal nem számítanak újnak, néhány európai és kanadai vállalat már alkalmazza őket mint a költségcsökkentés hatékony formáját.


Az első két csomagért Internetes foglalás esetén 5-5 dollárt, a helyszínen pedig 10 dollárt kell fizetni, az igazi érvágás azonban a harmadik csomagtól kezdődik, ennek feladása már nem kevesebb mint 100 dollárba kerül majd. A frissítők esetében ezzel szemben az ár egységes lesz, 1 dollárba kerül majd minden üdítő, az ásványvíz azonban továbbra is ingyenes marad.


Az Egyesült Államokon belül és a Karibi államokban aktív Spirit a kellemetlenségekért "cserébe" 40 százalékkal csökkenti az utazások árát, ez az intézkedés a last-minute jegyekre is vonatkozik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20