6 °C Budapest

Több száz milliót csalt ki befektetőitől : háromszoros áron vették az ingatlant

Pénzcentrum
2007. február 27. 06:50

Az Egyesült Államok szövetségi bírósága még a múlt héten ítéletet mondott egy több millió dolláros jelzáloghitel csalást elkövető hálózat 3 vezetője tagja felett, akik összesen 12 évet töltenek majd börtönben és egyenként 1 millió dollárnyi kártérítés megfizetésére kötelezettek.

A hálózat Indianapolisban működött, s abból élt, hogy a szegénynegyedek házaira jegyzett be hamis jelzáloghiteleket nem kevesebb mint, 4,12 millió dollár vagyis 823 millió forint értékben.

A három, illetve két év börtönbüntetésre ítélt két amerikai állampolgár, kisbefektetőket toborzott Romero Brice, a Promise Land Mortgage tulajdonosa számára, aki az általa piaci áron felvásárolt ingatlanok a kisbefektetőkkel három-négyszeres áron vásároltatta vissza.

A nyomozók szerint Brice 2000 és 2002 kettő között 83 hitelt jegyzett be hamis dokumentumok alapján, ebből a múlt héten elítélt két csaló közül John Wagner 53, míg Franki Lamont Howard 31 esetben játszott ártatlanokat az ál-üzletember kezére.

Wagner és Howard felett hozott ítélet csütörtökön hozott ítéletet a bíróság, míg Brice már kedden is tudta, hogy hét évet kell majd börtönben ülnie tettei következményként.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem