24 °C Budapest

Több száz milliót csalt ki befektetőitől : háromszoros áron vették az ingatlant

Pénzcentrum
2007. február 27. 06:50

Az Egyesült Államok szövetségi bírósága még a múlt héten ítéletet mondott egy több millió dolláros jelzáloghitel csalást elkövető hálózat 3 vezetője tagja felett, akik összesen 12 évet töltenek majd börtönben és egyenként 1 millió dollárnyi kártérítés megfizetésére kötelezettek.

A hálózat Indianapolisban működött, s abból élt, hogy a szegénynegyedek házaira jegyzett be hamis jelzáloghiteleket nem kevesebb mint, 4,12 millió dollár vagyis 823 millió forint értékben.

A három, illetve két év börtönbüntetésre ítélt két amerikai állampolgár, kisbefektetőket toborzott Romero Brice, a Promise Land Mortgage tulajdonosa számára, aki az általa piaci áron felvásárolt ingatlanok a kisbefektetőkkel három-négyszeres áron vásároltatta vissza.

A nyomozók szerint Brice 2000 és 2002 kettő között 83 hitelt jegyzett be hamis dokumentumok alapján, ebből a múlt héten elítélt két csaló közül John Wagner 53, míg Franki Lamont Howard 31 esetben játszott ártatlanokat az ál-üzletember kezére.

Wagner és Howard felett hozott ítélet csütörtökön hozott ítéletet a bíróság, míg Brice már kedden is tudta, hogy hét évet kell majd börtönben ülnie tettei következményként.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?