Több száz milliót csalt ki befektetőitől : háromszoros áron vették az ingatlant

Pénzcentrum
2007. február 27. 06:50

Az Egyesült Államok szövetségi bírósága még a múlt héten ítéletet mondott egy több millió dolláros jelzáloghitel csalást elkövető hálózat 3 vezetője tagja felett, akik összesen 12 évet töltenek majd börtönben és egyenként 1 millió dollárnyi kártérítés megfizetésére kötelezettek.

A hálózat Indianapolisban működött, s abból élt, hogy a szegénynegyedek házaira jegyzett be hamis jelzáloghiteleket nem kevesebb mint, 4,12 millió dollár vagyis 823 millió forint értékben.

A három, illetve két év börtönbüntetésre ítélt két amerikai állampolgár, kisbefektetőket toborzott Romero Brice, a Promise Land Mortgage tulajdonosa számára, aki az általa piaci áron felvásárolt ingatlanok a kisbefektetőkkel három-négyszeres áron vásároltatta vissza.

A nyomozók szerint Brice 2000 és 2002 kettő között 83 hitelt jegyzett be hamis dokumentumok alapján, ebből a múlt héten elítélt két csaló közül John Wagner 53, míg Franki Lamont Howard 31 esetben játszott ártatlanokat az ál-üzletember kezére.

Wagner és Howard felett hozott ítélet csütörtökön hozott ítéletet a bíróság, míg Brice már kedden is tudta, hogy hét évet kell majd börtönben ülnie tettei következményként.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?