Évekig lopták a vásárlók adatait - az üzletlánc titkolja a számokat

Pénzcentrum
2007. február 22. 14:00

Újabb megdöbbentő adatok kerültek nyilvánosságra az amerikai kiskereskedelmi lánc, a TJX adatszerverének feltörésére vonatkozóan. A szakértői vizsgálatok szerint a betörés nem az korábbiakban feltételezett tavaly júliusi időpontban történt meg, hanem egy évvel korábban, így szinte meg megbecsülhetetlenné vált az ügyben érintett ügyfelek száma.

Pontos adatokkal csupán a társaság tudna szolgálni, az azonban megtagadta a bizalmas információk kiadását, csupán arról biztosította a sajtó munkatársait, hogy értesíti azokat az ügyfeleket, akik adatai érintettek.

Napvilágot látott az az információ is, miszerint már 2003-2004-ben is érte támadás a Puerto Rico-i és az Egyesült Államokbeli adatbankot, ekkor bizalmas pénzügyi információk: hitel- és bankkártya adatok kerültek illetéktelen kezekbe. A jelenlegi ügy a kanadai hitelkártya-tulajdonosok érintettek, a keletkezett kár nagyságáról azonban még hozzávetőleges becslést sem közölt az üzletlánc vezetősége.

Bár a vállalat még nem mérte fel, hogy mekkora veszteséget fog várhatóan okozni az ügy, a részvényárfolyamok a befektetők várakozásainak megfelelően 2 százalékkal estek, s bankkártyák és hitelkártyák cseréje is óriási plusz költséget jelent majd.

Emellett a társaságra várhatóan perek hosszú sorozata vár majd, amelyben a károsult ügyfelekkel, pénzügyi intézményekkel és több állammal is szembe kell majd néznie, s magyarázatot adnia arra, hogy miért nem értesítette időben ügyfeleit az adataik illetéktelen kezekbe való kerüléséről. Ez pedig várhatóan nem csupán a cég hírnevén, de költségvetésén is jelentős csorbát ejt majd.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?