7 °C Budapest

Internetes csalások: itt egy megoldási javaslat

Pénzcentrum
2007. február 21. 13:00

A közelmúltban adtunk hírt az interneten terjedő új csalási formáról, melynek keretében a routerük alapbeállításként alkalmazott jelszavát meg nem változtató felhasználók készülékeit egy javascript alkalmazás könnyedén átállíthatja és káros oldalakra kalauzolhatja a gépet.

A Cisco Systems a hírrel kapcsolatban rögtön fel is hívta felhasználói figyelmét, hogy vizsgálatai szerint 77 olyan router típusa lehet veszélyben, melyeket elsősorban kisvállalatok vagy otthoni felhasználók vásárolnak.

A megoldás egyszerű: le kell cserélni a felhasználónevet és jelszót, valamint le kell tiltani a készülék HTTP-szerver funkcióját.

A korábban idézett kutatás elkészítői szerint egyébként az lenne a hosszabb távon is megnyugtató megoldás, ha a gyártók nem triviális jelszavakat adnának alapértelmezésként (pl.: admin), hanem a készülék sorozatszámát adnák meg, mely minden darabnál más, így a csalók nem találhatnák ki egy egyszerű javascripttel.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?