Új csalás a neten: változtass jelszót most!

Pénzcentrum
2007. február 16. 09:15

Szinte természetes módon, újabb csalásfajta ütötte fel a fejét a világhálón, most azonban úgy tűnik, hogy a biztonsági szakemberek még idejében figyelmeztetnek és a jelentősebb kár kivédése is meglehetősen egyszerű.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Symantec vizsgálatai szerint azoknál a routert használóknál, akik nem változtatták meg a készülék alapbeállításában szereplő jelszót, nagyon könnyen sikerrel járhatnak a támadók. A trükk mindössze annyit, hogy honlap kódjába beépítenek egy olyan rövid javascriptet, mely a háttérben átállítja a router beállításait.

Mindezek eredményeképpen még akkor is adathalász oldalakon köthetünk ki, ha kézzel írjuk be például bankunk címét, ráadásul a böngésző az általunk begépelt, korrekt URL-t tünteti fel. Emellett lehetséges természetesen, hogy egy kémprogramokkal teli oldalra kalauzol bennünket valaki, melynek szintén meglehet az eredménye.

Az Indiana University kutatása szerint az otthoni szélessávú netezők fele veszélyben lehet, a támadás megelőzéséhez azonban mindössze annyit kell tenni, hogy megváltoztatjuk a router eredeti jelszavát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?