3 °C Budapest

Új csalás a neten: változtass jelszót most!

Pénzcentrum
2007. február 16. 09:15

Szinte természetes módon, újabb csalásfajta ütötte fel a fejét a világhálón, most azonban úgy tűnik, hogy a biztonsági szakemberek még idejében figyelmeztetnek és a jelentősebb kár kivédése is meglehetősen egyszerű.

A Symantec vizsgálatai szerint azoknál a routert használóknál, akik nem változtatták meg a készülék alapbeállításában szereplő jelszót, nagyon könnyen sikerrel járhatnak a támadók. A trükk mindössze annyit, hogy honlap kódjába beépítenek egy olyan rövid javascriptet, mely a háttérben átállítja a router beállításait.

Mindezek eredményeképpen még akkor is adathalász oldalakon köthetünk ki, ha kézzel írjuk be például bankunk címét, ráadásul a böngésző az általunk begépelt, korrekt URL-t tünteti fel. Emellett lehetséges természetesen, hogy egy kémprogramokkal teli oldalra kalauzol bennünket valaki, melynek szintén meglehet az eredménye.

Az Indiana University kutatása szerint az otthoni szélessávú netezők fele veszélyben lehet, a támadás megelőzéséhez azonban mindössze annyit kell tenni, hogy megváltoztatjuk a router eredeti jelszavát.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?