Kifosztották a sztárokat! Milliós átverésre derült fény...

Pénzcentrum
2007. február 16. 05:30

20 millió dolláros pénzbírság megfizetésére ítélte Kirk Wrightot egy Georgiai szövetségi bíró, miután bebizonyosodott a vád állítás, miszerint a pénzügyi szakember, aki több prominens NFL sportoló és több száz kisbefektető pénzét kezelte, szándékosan félrevezette azokat, több millió dolláros kárt okozva nekik.

A szövetségi polgárjogi per a kinti pénzügyi felügyelőség feljelentése alapján indult meg, ám az annak keretében kiszabott 20 millió dolláros büntetéssel koránt sincs vége a "szakember" vesszőfutásának, további bűntető jogi eljárás vár rá, amelyben a befektetőktől állítólagosan eltulajdonított 100 millió dollárért kell majd felelnie.

A most lezárt perben a vád állítása szerint Kirk Wight 185 millió dollárnyi pénzösszeget gyűjtött, összesen 500 befektetőtől, amelyet az általa kezelt abszolút hozamú alapokban helyezett el. Ezek az alapok a piacon elérhető legmagasabb hozamra törekednek, így nagyobb kockázatot is rejtenek magukban.

A szakembert azért ítélte el a bíróság, mert az az általa kezelt alap teljesítményéről, s az alap birtokában lévő részvénykosárról hamis adatokat közölt a befektetőkkel. Az ügyben érintett NFL játékosok saját állításuk szerint több millió dollárt vesztettek az ügyleten.

A becsapott sportolók szerint maga az NFL szövetség és a játékosok szövetsége is vétkes az ügyben, mert Kirk Wightot mint hozzáértő befektetési szakértőt mutatta be a játékosoknak, ezért pert indítanak mindkét szövetség ellen nem kevesebb mint 20 millió dollárt követelve kártérítésként.

Az NFL és az NFLPA is visszautasította a játékosok által felhozott vádakat, amelyek a szövetségek szerint teljesen alaptalanok, hiszen a játékosok maguk felelnek a pénzügyi befektetéseikért.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16