9 °C Budapest

Kifosztották a sztárokat! Milliós átverésre derült fény...

Pénzcentrum
2007. február 16. 05:30

20 millió dolláros pénzbírság megfizetésére ítélte Kirk Wrightot egy Georgiai szövetségi bíró, miután bebizonyosodott a vád állítás, miszerint a pénzügyi szakember, aki több prominens NFL sportoló és több száz kisbefektető pénzét kezelte, szándékosan félrevezette azokat, több millió dolláros kárt okozva nekik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szövetségi polgárjogi per a kinti pénzügyi felügyelőség feljelentése alapján indult meg, ám az annak keretében kiszabott 20 millió dolláros büntetéssel koránt sincs vége a "szakember" vesszőfutásának, további bűntető jogi eljárás vár rá, amelyben a befektetőktől állítólagosan eltulajdonított 100 millió dollárért kell majd felelnie.

A most lezárt perben a vád állítása szerint Kirk Wight 185 millió dollárnyi pénzösszeget gyűjtött, összesen 500 befektetőtől, amelyet az általa kezelt abszolút hozamú alapokban helyezett el. Ezek az alapok a piacon elérhető legmagasabb hozamra törekednek, így nagyobb kockázatot is rejtenek magukban.

A szakembert azért ítélte el a bíróság, mert az az általa kezelt alap teljesítményéről, s az alap birtokában lévő részvénykosárról hamis adatokat közölt a befektetőkkel. Az ügyben érintett NFL játékosok saját állításuk szerint több millió dollárt vesztettek az ügyleten.

A becsapott sportolók szerint maga az NFL szövetség és a játékosok szövetsége is vétkes az ügyben, mert Kirk Wightot mint hozzáértő befektetési szakértőt mutatta be a játékosoknak, ezért pert indítanak mindkét szövetség ellen nem kevesebb mint 20 millió dollárt követelve kártérítésként.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az NFL és az NFLPA is visszautasította a játékosok által felhozott vádakat, amelyek a szövetségek szerint teljesen alaptalanok, hiszen a játékosok maguk felelnek a pénzügyi befektetéseikért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?