3 °C Budapest

Milliárdos károkat okoznak a biztosítási csalók

Pénzcentrum
2007. február 15. 15:00

Közel 35 000 ezer biztosítással kapcsolatos bűncselekmény történt a tavalyi évben, derül ki a dél-koreai pénzügyi felügyelet jelentéséből. Ez nem kevesebb mint 46 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évi "eredményekhez" képest.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A dél-kelet ázsiai országban a helyzet olyannyira súlyos, hogy az autóbiztosítással foglalkozó társaságok vesztesége 2007. március elsejével záruló üzleti évben várhatóan 30 százalékkal, 1 milliárd dollár felé emelkedik, amelynek oka főként a csalások megszaporodásában miatt.

A biztosítással kapcsolatos büntettek többsége, 86 százaléka ugyanis baleseti csalás, minden második törvénysértést pedig a 10 és 20 éveikben járó fiatalok követnek el. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy ez az arány a tavalyi évhez képest 6,9 százalékkal növekedett.

Az adatokat látva érhető, hogy a biztosítási szektor mindent megtesz annak érdekében, hogy a csalásokból származó veszteségét, amely csupán 2006-ban mintegy 265 millió dollár volt, csökkentse. Bizonyos előrelépést jelent, hogy ezen erőfeszítéseknek köszönhető, hogy a csalásokra egyáltalán fény derül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?