2 °C Budapest

Milliárdos károkat okoznak a biztosítási csalók

Pénzcentrum
2007. február 15. 15:00

Közel 35 000 ezer biztosítással kapcsolatos bűncselekmény történt a tavalyi évben, derül ki a dél-koreai pénzügyi felügyelet jelentéséből. Ez nem kevesebb mint 46 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évi "eredményekhez" képest.

A dél-kelet ázsiai országban a helyzet olyannyira súlyos, hogy az autóbiztosítással foglalkozó társaságok vesztesége 2007. március elsejével záruló üzleti évben várhatóan 30 százalékkal, 1 milliárd dollár felé emelkedik, amelynek oka főként a csalások megszaporodásában miatt.

A biztosítással kapcsolatos büntettek többsége, 86 százaléka ugyanis baleseti csalás, minden második törvénysértést pedig a 10 és 20 éveikben járó fiatalok követnek el. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy ez az arány a tavalyi évhez képest 6,9 százalékkal növekedett.

Az adatokat látva érhető, hogy a biztosítási szektor mindent megtesz annak érdekében, hogy a csalásokból származó veszteségét, amely csupán 2006-ban mintegy 265 millió dollár volt, csökkentse. Bizonyos előrelépést jelent, hogy ezen erőfeszítéseknek köszönhető, hogy a csalásokra egyáltalán fény derül.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?