Nevet és logót vált a Citibank (is)!

Pénzcentrum
2007. február 14. 15:00

Megváltoztatja nevét és eladja esernyő logóját a Citigroup, mely egyszerűen Citi márkanév alatt szeretné egyesíteni üzleti területeit és a lakossági divízió, a Citibank által használt piros körívet alkalmazná logóként.

Chuck Prince, a Citigroup vezérigazgatója a bejelentés kapcsán kiemelte, hogy a Citi a globális pénzügyi szolgáltatások terén jelenleg is az egyik legismertebb márka, széleskörű kutatásuk pedig egyértelműen azt igazolja, hogy ez a márkanév globálisan elfogadott, több nyelven érthető és értelmes, így minden szempontból elfogadható.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ügyfelek felé egyszerűen Citiként megjelenő pénzügyi szolgáltató jogilag a jövőben is Citigroup marad.

A piros esernyőt a Citi 1993-ban tette logójává, amikor megvették a Travellers nevű biztosítót. A jelenlegi átalakulás keretében a St. Paul Travellers kapja meg a logót, a pénzügyi részletek azonban nem ismertek, csak annyit lehet tudni, hogy a befolyó bevételek kompenzálják a brand-egyesítés költségeit.

A logó lecserélésének logikus magyarázata egyébként abban keresendő, hogy az esernyőről a legtöbb megkérdezettnek egy biztosító jutott eszébe, nem pedig egy bank.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16