4 °C Budapest

Ismét termelékeny az amerikai gazdaság

Pénzcentrum
2007. február 7. 14:36

A harmadik negyedéves 0.1% után 3%-kal javult a termelékenység az USA-ban a negyedik negyedévben. Az egységbérköltség 1.7%-kal emelkedett, mely azt jelzi, hogy a munkaerő oldaláról érdemi inflációs nyomás nincs az amerikai gazdaságban. Mindkét adat a várakozásoknál jobb lett.Jól alakulnak a reálgazdasági folyamatok az USA-ban. A termelékenység ismét érdemi mértékben javul, az utolsó negyedévben (2006) már 3%-kal. Mindennek ára nem jelentős, ugyanis a bérekkel korrigált termelékenység, mely egységnyi kibocsátás költségváltozását mutatja munkaerő oldalról csak 1.7%-os drágulást jelez. A termelékenység a piaci várakozásoknál valamivel magasabb, az egységbérköltség növekedése alacsonyabb lett. A termékegységre jutó bérköltség alakulása a FED által is egyik leginkább figyelt mutató a munkaerőpiaci inflációs hatások értékelése, értelmezése szempontjából.


2006 egészében a termelékenység 2.1%-kal javult, mely az elmúlt 10 év legalacsonyabb indexe. A termékegységre jutó bérköltség 3.2%-kal nőtt, ami 200 óta a egmagasabb. Amint látható, az utolsó negyedév mindkét mutató tekintetében pozitív változást hozott.
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?