12 °C Budapest

Ismét termelékeny az amerikai gazdaság

Pénzcentrum
2007. február 7. 14:36

A harmadik negyedéves 0.1% után 3%-kal javult a termelékenység az USA-ban a negyedik negyedévben. Az egységbérköltség 1.7%-kal emelkedett, mely azt jelzi, hogy a munkaerő oldaláról érdemi inflációs nyomás nincs az amerikai gazdaságban. Mindkét adat a várakozásoknál jobb lett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Jól alakulnak a reálgazdasági folyamatok az USA-ban. A termelékenység ismét érdemi mértékben javul, az utolsó negyedévben (2006) már 3%-kal. Mindennek ára nem jelentős, ugyanis a bérekkel korrigált termelékenység, mely egységnyi kibocsátás költségváltozását mutatja munkaerő oldalról csak 1.7%-os drágulást jelez. A termelékenység a piaci várakozásoknál valamivel magasabb, az egységbérköltség növekedése alacsonyabb lett. A termékegységre jutó bérköltség alakulása a FED által is egyik leginkább figyelt mutató a munkaerőpiaci inflációs hatások értékelése, értelmezése szempontjából.


2006 egészében a termelékenység 2.1%-kal javult, mely az elmúlt 10 év legalacsonyabb indexe. A termékegységre jutó bérköltség 3.2%-kal nőtt, ami 200 óta a egmagasabb. Amint látható, az utolsó negyedév mindkét mutató tekintetében pozitív változást hozott.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20