18 °C Budapest

Megdöbbentő végeredmény: a Lidl legyűrte a Tesco-t!

Pénzcentrum
2007. február 2. 06:50

Kellemetlen meglepetéseket hozott a brit kiskereskedelem legfontosabb szereplői, így a Tesco számára is annak, a nemrég napvilágot látott közvélemény kutatásnak az eredménye, amelynek keretében az 50 legismertebb kiskereskedelmi láncról kérdezték a Which? a fogyasztókat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Forradalmi változásról tanúskodnak ugyanis, a brit vásárlók a hazai kereskedelmi láncok helyett egyre inkább a német diszkontáruházak: az Aldi és a Lidl felé fordulnak. Véleményük szerint azok mind árban, mind az egyéb szolgáltatások terén többet nyújtanak hazai versenytársaiknál.

A listát továbbra is a John Lewis és a Waitrose vezeti, amelyet a hazánkban is ismert Mark & Spencer követ. A tavalyi első hat helyezettet egyértelműen az árverseny áldozata lesz, amely egyedül a John Lewis-t hagyta érintetlenül.

Az Aldi és a Lidl 1990-ben, illetve 1994-ben lépett be az angol piacra, amelyet kedvezményes áraival és speciális akcióival hódított meg. Az angolok olyannyira megkedvelték az egyszerűségükről híres áruházakat, hogy azokat az idén a Sainsbury's, a Tesco, az Asda és a Morrisons elé sorolták.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 20. 07:00