3 °C Budapest

Csúszik a nyugdíjpénztári megállapodás

Pénzcentrum
2007. január 26. 10:00

Nem sokkal a február 12-i első adatközlés előtt a hazai magán-nyugdíjpénztárak és az APEH között nincs még semmiféle hivatalos szerződés a magán-nyugdíjpénztári bevallások és befizetések központi beszedésének és kipostázásának módjáról - írja a Napi.

A pénztárak arra számítanak, hogy a következő hónapokban még rengeteg tájékozatlan vállalkozás nekik küldi majd a bevallásokat és az ő számlájukra fizetik be a díjakat. Mivel ezeket ők nem továbbíthatják az adóhivatalnak, egyszerűen kénytelenek lesznek visszaküldeni.

Mint ismeretes, az adóhatóság a múlt év végén kötelezettséget vállalt arra, hogy valamennyi hozzá befutó befizetést egy napon belül átutal majd a pénztáraknak. A gondot inkább az jelentheti, hogy amíg a befizetett összegek tagokra történő lebontását lehetővé tevő bevallások nem jutnak el a pénztárakhoz, addig nem tudják a pénzeket az egyéni számlákon jóváírni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?