Százmilliókat zsákmányoltak! Egy őszinte vallomás...

Pénzcentrum
2007. január 22. 06:50

1,1 millió dollárt zsákmányoltak internetes csalók a svéd Nordea bank ügyfeleitől, az északi ország domináns pénzintézete azonban megtéríti ügyfelei kárát.

A svéd média a világ legnagyobb online csalásaként számolt be az eseményről, melynek keretében az elkövetők egy olyan program feltelepítésére vették rá az áldozatokat, melyet spam-szűrőként reklámoztak egy, a bank nevében kiküldött e-mailben . A program természetesen trójai volt, melynek segítségével 250 ügyfél belépési adatait szerezték meg.

A bank szóvivője elmondta, fontos, hogy az ilyen esetekről nyíltan beszéljenek, ugyanakkor nem szerették volna, ha ügyfeleik kárt szenvednek, így mindenkinek visszafizetik a csalók által leemelt pénzt.

A 2,2 millió ügyfelet kiszolgáló Nordeának korábban 2005 augusztusában is igencsak meggyűlt a baja a csalókkal, akkor ugyanis egy kiadós adathalász-támadás az online szolgáltatás ideiglenes beszűntetését is maga után vonta.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17