11 °C Budapest

Jó üzlet a báli szezon - így könnyű jótékonykodni

Pénzcentrum
2007. január 17. 11:00

Bár évről évre egyre jobban megéri üzleti vállalkozásként bálokat szervezni, a farsangi szezon ünnepségei továbbra is alapvetően jótékony célokat szolgálnak annak ellenére, hogy a vízkereszttől hamvazó szerdáig tartó időszakban megtartott rendezvényeket általában erre a célra létrehozott vállalkozások rendezik meg - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Várhatóan az idei szezon főeseménye is a Budapesti Operabál lesz, amelyen minden évben több híresség és mintegy kétezer vendég veszt részt. A rendezvény költségvetése és bevételei is elérik a 100 millió forintot, így meglepő, hogy a bál megrendezése csak az utóbbi három évben vált kifizetődővé.

A szakmai szervezetek is megragadják a farsangi időszak kínálta alkalmat arra, hogy rendezvények keretében teremtsék meg a kapcsolatépítés lehetőségét. A legnagyobb költséget természetesen ebben az esetben is a vacsora, a korlátlan italfogyasztás és a kulturális műsor adja.

A Magyar Természettudományi Múzeumban rendezik meg az idén az Országos Pesti Jogászbált, ahol a rendezők a tombola árbevételét ajánlják majd fel jótékony célokra. A Cégvezetők Bálja, amelyet az "ahol üzleti kapcsolatait építheti" jelmondattal hirdetnek, teljes bevételét a Dévény Anna Alapítvány számára ajánlja fel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00