3 °C Budapest

Újabb dobozos biztosítás- ennyit tud a Tesco-gazdaságos

Pénzcentrum
2007. január 10. 14:00

Újabb célpontot talált magának a brit kiskereskedelmi óriás, a Tesco, aki élelmiszerpiaci elsőségét az egészségbiztosítások területén szeretné kamatoztatni, ezek a biztosítási kötvények lesznek ugyanis a legújabb termékek a "dobozba csomagolt" Tesco-gazdaságos kategóriában.

Bár a brit egészségbiztosítási piac, amelyet a Bupa és a Standard Life biztosítók uralnak, már a tavalyi évben is 3,2 milliárd fontos forgalmat bonyolított, a biztosítókat gyakorta éri kritika a kötvények túlontúl magas ára és bonyolult módozatai miatt.

A Tesco ezeknek a sűrűn emlegetett hibáknak a kiküszöbölésével szeretné a fizetőképes keresletet az általa ajánlott termékek megvásárlására ösztönözni, összesen két különböző kötvényt ajánl. Az alaptermék egy egyszerű egészségbiztosítási, amelyet a prémium csomagban kiegészítenek a magánrendeléseken való részvétel díjainak fedezésével.

A Tesco által ajánlott termék természetesen nem újdonság, része a kiskereskedelmi lánc azon törekvésének, hogy teljeskörű szolgáltatáscsomagot nyújtson vásárlóinak, vagyis hogy pénzügyi ügyeik intézését és biztosítási kötvények megkötését is lehetővé tegye számukra a lánchoz tartozó áruházak falain belül.

A pénzügyi és egyes biztosítási szolgáltatások igénybevételére már Magyarországon is lehetősége van a Tescót választóknak, de a választék még jelentősen elmarad például a Nagy-Britanniára jellemző kínálattól mélységétől. Az áruházlánc a tavalyi évben vezetette be kötelező biztosítását, amelyet az idén az előzetes ígéretek szerint a lakásbiztosítás követ majd.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?