12 °C Budapest

Újabb dobozos biztosítás- ennyit tud a Tesco-gazdaságos

Pénzcentrum
2007. január 10. 14:00

Újabb célpontot talált magának a brit kiskereskedelmi óriás, a Tesco, aki élelmiszerpiaci elsőségét az egészségbiztosítások területén szeretné kamatoztatni, ezek a biztosítási kötvények lesznek ugyanis a legújabb termékek a "dobozba csomagolt" Tesco-gazdaságos kategóriában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bár a brit egészségbiztosítási piac, amelyet a Bupa és a Standard Life biztosítók uralnak, már a tavalyi évben is 3,2 milliárd fontos forgalmat bonyolított, a biztosítókat gyakorta éri kritika a kötvények túlontúl magas ára és bonyolult módozatai miatt.

A Tesco ezeknek a sűrűn emlegetett hibáknak a kiküszöbölésével szeretné a fizetőképes keresletet az általa ajánlott termékek megvásárlására ösztönözni, összesen két különböző kötvényt ajánl. Az alaptermék egy egyszerű egészségbiztosítási, amelyet a prémium csomagban kiegészítenek a magánrendeléseken való részvétel díjainak fedezésével.

A Tesco által ajánlott termék természetesen nem újdonság, része a kiskereskedelmi lánc azon törekvésének, hogy teljeskörű szolgáltatáscsomagot nyújtson vásárlóinak, vagyis hogy pénzügyi ügyeik intézését és biztosítási kötvények megkötését is lehetővé tegye számukra a lánchoz tartozó áruházak falain belül.

A pénzügyi és egyes biztosítási szolgáltatások igénybevételére már Magyarországon is lehetősége van a Tescót választóknak, de a választék még jelentősen elmarad például a Nagy-Britanniára jellemző kínálattól mélységétől. Az áruházlánc a tavalyi évben vezetette be kötelező biztosítását, amelyet az idén az előzetes ígéretek szerint a lakásbiztosítás követ majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20