4 °C Budapest

Itt a legveszélyesebb weboldalak listája! Ki itt belépsz...

Pénzcentrum
2007. január 9. 05:30

Korábban hosszasan beszámoltunk az internetes adathalászok trükkjeiről, leírtuk, miként is működik ez a módszer, míg végül hazánkba is elérkezett a banki ügyfeleket megcélzó csalássorozat. Úgy tűnik, a világháló szörfösei minden edukáció ellenére újra és újra csapdába esnek, mindenképpen indokolt hát közzétenni a leggyakoribb célpontok, a legveszélyesebb weboldalak listáját.

Éppen ezt tette a Google, melynek feketelistája összefoglalja a gyanús adathalász oldalak URL-jeit. A listából kiderül, hogy a hamis oldalak összesen kétharmada az eBay, a PayPal és a Bank of America felhasználóira utazik.

A Google összeállításában szereplő címek 83%-a már most inaktív, ami bizonyítja, hogy az adathalász oldalak rövid ideig működve igyekeznek a legtöbb embert megkárosítani. a csali szerepét a linket tartalmazó e-mailek és esetleg közösségi site-ok töltik be.

A lista és érdekes statisztikák 


A feketelista ideális eszköz lehet ezen site-ok élettartamának további rövidítéséhez, minél gyorsabban terjed ugyanis rossz hírük, annál kevesebb ideig működhetnek sikeresen. A tapasztalatok szerint egyébként az adathalászok a legritkább esetben használják ki a szoftverek sebezhetőségét, a támadások esetén a leggyengébb láncszem mindig maga a felhasználó, aki kíváncsiságból rákattint a linkre, vagy hiszékenységből megadja adatait.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?