12 °C Budapest

Itt a legveszélyesebb weboldalak listája! Ki itt belépsz...

Pénzcentrum
2007. január 9. 05:30

Korábban hosszasan beszámoltunk az internetes adathalászok trükkjeiről, leírtuk, miként is működik ez a módszer, míg végül hazánkba is elérkezett a banki ügyfeleket megcélzó csalássorozat. Úgy tűnik, a világháló szörfösei minden edukáció ellenére újra és újra csapdába esnek, mindenképpen indokolt hát közzétenni a leggyakoribb célpontok, a legveszélyesebb weboldalak listáját.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Éppen ezt tette a Google, melynek feketelistája összefoglalja a gyanús adathalász oldalak URL-jeit. A listából kiderül, hogy a hamis oldalak összesen kétharmada az eBay, a PayPal és a Bank of America felhasználóira utazik.

A Google összeállításában szereplő címek 83%-a már most inaktív, ami bizonyítja, hogy az adathalász oldalak rövid ideig működve igyekeznek a legtöbb embert megkárosítani. a csali szerepét a linket tartalmazó e-mailek és esetleg közösségi site-ok töltik be.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A lista és érdekes statisztikák 


A feketelista ideális eszköz lehet ezen site-ok élettartamának további rövidítéséhez, minél gyorsabban terjed ugyanis rossz hírük, annál kevesebb ideig működhetnek sikeresen. A tapasztalatok szerint egyébként az adathalászok a legritkább esetben használják ki a szoftverek sebezhetőségét, a támadások esetén a leggyengébb láncszem mindig maga a felhasználó, aki kíváncsiságból rákattint a linkre, vagy hiszékenységből megadja adatait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20