5 °C Budapest

1.1 millió potyautas: sínylődik az egészségügy...

Pénzcentrum
2007. január 9. 10:30

A tavalyi év során összesen 10.3 millió magyar és külföldi állampolgár kapott ingyenes orvosi ellátást a magyar egészségügyből, közülük azonban az OEP adatai szerint mindössze 3.5 millióan fizettek járulékot. Az Állami Számvevőszék jelentése szerint 1.1 millióan tanúsítottak potyautas magatartást, vagyis jogosulatlanul vették igénybe a szolgáltatást.

Ezek az adatok úgy jönnek ki, hogy hazánkban a járulékfizetők mellett minden nyugdíjas és 18 év alatti eltartott jogosult egészségügyi ellátásra, valamint a költségvetés járulékot fizet a munkanélküliek és hajléktalanok után, akik így szintén biztosítottá válnak.

Amint arról korábban beszámoltunk, a kormány tervei szerint áprilistól az orvosi rendelőkben és kórházakban online ellenőrizhető lesz, hogy a rendelésre jelentkező beteg jogosult-e az OEP által finanszírozott orvosi ellátásra. Aki nem jogosult, az az életmentő beavatkozásokon túl fizethet a kezelésért.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?