Intergalaktikus babérokra tör a Google

Pénzcentrum
2007. január 8. 13:00

Ismeretes, hogy a Google számára nem idegen a világűr feltérképezése, most azonban az eddigi Hold és Mars akciónál is merészebb lépésre szánta el magát az óriáscég, melynek eredményeképp a világhálót böngészők akár idegen galaxisokat is megtekinthetnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az internetes vállalat megállapodást kötött kutatók egy csoportjával, akik szeretnének létrehozni egy óriási űrteleszkópot. A projektben a Google adatfeldolgozási kapacitása mellett a cégen keresztül szerzett nyilvánosság is sokat segíthet.

A megvalósításhoz 350 millió dollárra lenne szükség, melyet állami és magán forrásból egyaránt igyekeznek előteremteni. Ma már lehetetlen egy ekkora kaliberű beruházást elfogadtatni és finanszíroztatni a tudomány kedvéért, egyszerűen a Google segítségével a tudósok teleszkópját az emberek teleszkópjává kell változtatni.

A tervek szerint a szerkezet egy chilei hegytetőről pásztázza majd az eget és 3 naponta az egész látképet frissíti. A digitális felvételek a Google szolgáltatásán keresztül mindenki számára elérhetők lesznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06