21 °C Budapest

Ügyelet az okmányirodában - jobb, ha el se indulsz!

Pénzcentrum
2006. december 28. 09:00

Normál nyitva tartással várják a posták és a cégbíróság ügyfeleiket a két ünnep között, nagyobb nehézségekkel csak azoknak kell megküzdeniük akik a következő két napban szeretnék elintézni az okmányirodában esedékes ügyeiket - írja a Napi.

A postafiókok péntekig normál, szombaton a szombati nyitva tartás szerint működnek, de egyes bevásárlóközpontok és áruházak közelében azok vasárnap is nyitva tartanak délig. A cégbíróságon is a megszokott rendben várják az ügyfeleket és a annak elektronikus rendszere az ünnepek alatt is a nagyközönség rendelkezésére áll.

Nagyobb akadályokba ütközhetnek azonban azok, akik a szabadságot és a szabad időt kihasználva a hátralévő két napban szeretnék elintézni ügyes-bajos dolgaikat, az okmányirodák nagy többségében ugyanis a tegnapi nap folyamán még a telefont se vették fel, ahol pedig ezt megtették, onnan megtudhattuk, hogy jelenleg csakis a "sürgős eseteket látják el", ügyeleti rendben működnek. S hogy mit jelent a sürgős eset kifejezés? Azt, hogy csak az induljon útnak, akinek elvesztek vagy ellopták az okmányait.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?