29 °C Budapest

Szabadságon a fél ország

Pénzcentrum
2006. december 27. 10:30

A két ünnep közötti három napban az ország egyik fele megpihen, ahol csak lehetőség volt rá az alkalmazottakat szabadságra engedték, a gyárakban a termelést leállították és csak a legszükségesebb karbantartási és leltározási munkálatokat látják el a következő három napban - írja a Világgazdaság. 

A rendelések teljesítésének átütemezésével oldotta fel a karácsonyi körüli termelési láz közepette a szabadságolást a Dreher Sörgyárak Zrt., amely már december első felében leszállította partnereinek a megrendelt mennyiséget. Ugyanígy leállította termelését a két ünnep közötti időszakra a Chio-Wolf Magyarország Kft, itt csupán a karbantartás és a leltár elvégzéséhez feltétlenül szükséges személyzetet tartották bent.

Nincs ilyen szerencséje azonban a Dunaferrnél dolgozóknak, ahol a megszokott ütemben folyik a termelés december végén is, mivel a melegüzemeknek folyamatosan működniük kell, ebben az esetben az általános szabály az, hogy karácsonyt a nagycsaládosok, szilvesztert pedig az egyedülállók tölthetik a munkahelyüktől távol.

Miközben a termelővállalatok többsége megpróbálja tőle telhetően tehermentesíteni alkalmazottait az év végén, addig a kereskedelmi cégek esetében az év vége jelenti az igazi hajrát, a Tesco például ebben az időszakban bonyolítja egész éves forgalmának 25 százalékát, így érthető, hogy ebben az esetben szó sem lehet szabadságról, sőt a két ünnep között az adminisztratív területen dolgozóknak is be kell segíteniük az értékesítésnél.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem