7 °C Budapest

Szabadságon a fél ország

Pénzcentrum
2006. december 27. 10:30

A két ünnep közötti három napban az ország egyik fele megpihen, ahol csak lehetőség volt rá az alkalmazottakat szabadságra engedték, a gyárakban a termelést leállították és csak a legszükségesebb karbantartási és leltározási munkálatokat látják el a következő három napban - írja a Világgazdaság. 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A rendelések teljesítésének átütemezésével oldotta fel a karácsonyi körüli termelési láz közepette a szabadságolást a Dreher Sörgyárak Zrt., amely már december első felében leszállította partnereinek a megrendelt mennyiséget. Ugyanígy leállította termelését a két ünnep közötti időszakra a Chio-Wolf Magyarország Kft, itt csupán a karbantartás és a leltár elvégzéséhez feltétlenül szükséges személyzetet tartották bent.

Nincs ilyen szerencséje azonban a Dunaferrnél dolgozóknak, ahol a megszokott ütemben folyik a termelés december végén is, mivel a melegüzemeknek folyamatosan működniük kell, ebben az esetben az általános szabály az, hogy karácsonyt a nagycsaládosok, szilvesztert pedig az egyedülállók tölthetik a munkahelyüktől távol.

Miközben a termelővállalatok többsége megpróbálja tőle telhetően tehermentesíteni alkalmazottait az év végén, addig a kereskedelmi cégek esetében az év vége jelenti az igazi hajrát, a Tesco például ebben az időszakban bonyolítja egész éves forgalmának 25 százalékát, így érthető, hogy ebben az esetben szó sem lehet szabadságról, sőt a két ünnep között az adminisztratív területen dolgozóknak is be kell segíteniük az értékesítésnél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18