Szabadságon a fél ország

Pénzcentrum
2006. december 27. 10:30

A két ünnep közötti három napban az ország egyik fele megpihen, ahol csak lehetőség volt rá az alkalmazottakat szabadságra engedték, a gyárakban a termelést leállították és csak a legszükségesebb karbantartási és leltározási munkálatokat látják el a következő három napban - írja a Világgazdaság. 

A rendelések teljesítésének átütemezésével oldotta fel a karácsonyi körüli termelési láz közepette a szabadságolást a Dreher Sörgyárak Zrt., amely már december első felében leszállította partnereinek a megrendelt mennyiséget. Ugyanígy leállította termelését a két ünnep közötti időszakra a Chio-Wolf Magyarország Kft, itt csupán a karbantartás és a leltár elvégzéséhez feltétlenül szükséges személyzetet tartották bent.

Nincs ilyen szerencséje azonban a Dunaferrnél dolgozóknak, ahol a megszokott ütemben folyik a termelés december végén is, mivel a melegüzemeknek folyamatosan működniük kell, ebben az esetben az általános szabály az, hogy karácsonyt a nagycsaládosok, szilvesztert pedig az egyedülállók tölthetik a munkahelyüktől távol.

Miközben a termelővállalatok többsége megpróbálja tőle telhetően tehermentesíteni alkalmazottait az év végén, addig a kereskedelmi cégek esetében az év vége jelenti az igazi hajrát, a Tesco például ebben az időszakban bonyolítja egész éves forgalmának 25 százalékát, így érthető, hogy ebben az esetben szó sem lehet szabadságról, sőt a két ünnep között az adminisztratív területen dolgozóknak is be kell segíteniük az értékesítésnél.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?