30 °C Budapest

Malacvásár a Tescoban

Pénzcentrum
2006. december 27. 14:24

Alig pihentek meg a karácsonyi bevásárlás után az emberek, máris indul a szilveszteri készülődés. Az ország 65 Tesco hipermarketében december 27-én kezdődik a hagyományos malacvásár, megjelennek az áruházak polcain a jellegzetes szilveszteri kellékek, mint a trombita, a szerpentin, a konfetti. Decemberben megtízszereződik a virsli forgalom, és a szoksásosnál mintegy nyolcszor több pezsgő fogy.

A szilveszter elmaradhatatlan kellékéből, a pezsgőből tavaly decemberben mintegy 2 millió üvegnyit értékesített a Tesco. Idén közel 100 féle pezsgőből választhatnak a Tesco vásárlói. A legolcsóbb pezsgő a kínálatban 289 Ft-os, de a különleges minőségű francia pezsgő ennek harmincháromszorosába, palackonként 10000 Ft-ba kerül. Magyarországon - a Tesco eladási statisztikái alapján - az édes pezsgő a vásárlók kedvence.

A Tesco áruházakban virsliből is igen széles kínálat várja a vásárlókat. Baromfi, sertés és bécsi virslikből összesen 30-35 féléből áll a választék. Itthon még mindig a műbeles baromfi virsli a legkedveltebb fajta. Idén jelentősen bővült a sajátmárkás virslik választéka, 10-féle, új Tesco márkájú virslit kínál az áruházlánc. Ezek jórészt magyar gyártók termékei. A legkeresettebb szilveszteri húsféléből, a virsliből több száz tonna fogy decemberben.

Az újévi malac, mint a neve is mutatja szezonális termék. December 27-31. között kapható a Tesco áruházakban akár egészben vagy igény szerint csak malac eleje illetve hátsó része. Malachúst a legkisebb áruházakban, az S-Market üzletekben is lehet kapni.

Szilveszterkor a lencse forgalom is jelentősen növekszik, hiszen ez is a hagyományos újévi menüsor része. Az ünnepi időszakban az átlagosnál harmincszor több lencse fogy. Ez részben a kedvező akciós árnak köszönhető, részben pedig annak a hiedelemnek, hogy az Újév napján elfogyasztott lencse gazdagságot hoz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szilveszteri buli elmaradhatatlan kellékei is megvásárolhatók már a Tesco áruházakban. A bőséges választékban 150-féle termék található. A hagyományos konfetti, szerpentin, papírtrombita kínálat mellett például dekorációs termékek, lampionok, girlandok is kaphatók. Extrém megjelenésre vágyók különböző álarcok, parókák, jelmezek, party smink szettek közül választhatnak. Petárdát a jogszabályok értelmében nem, de bizonyos pirotechnikai termékeket lehet a Tesco áruházaknál is vásárolni. A Tesco hipermarketek parkolóiban a december 28-31-ig tartó vásáron többek között rakétát, úgynevezett római gyertyát, tűzijáték mixet is lehet kapni.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm