Malacvásár a Tescoban

Pénzcentrum
2006. december 27. 14:24

Alig pihentek meg a karácsonyi bevásárlás után az emberek, máris indul a szilveszteri készülődés. Az ország 65 Tesco hipermarketében december 27-én kezdődik a hagyományos malacvásár, megjelennek az áruházak polcain a jellegzetes szilveszteri kellékek, mint a trombita, a szerpentin, a konfetti. Decemberben megtízszereződik a virsli forgalom, és a szoksásosnál mintegy nyolcszor több pezsgő fogy.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szilveszter elmaradhatatlan kellékéből, a pezsgőből tavaly decemberben mintegy 2 millió üvegnyit értékesített a Tesco. Idén közel 100 féle pezsgőből választhatnak a Tesco vásárlói. A legolcsóbb pezsgő a kínálatban 289 Ft-os, de a különleges minőségű francia pezsgő ennek harmincháromszorosába, palackonként 10000 Ft-ba kerül. Magyarországon - a Tesco eladási statisztikái alapján - az édes pezsgő a vásárlók kedvence.

A Tesco áruházakban virsliből is igen széles kínálat várja a vásárlókat. Baromfi, sertés és bécsi virslikből összesen 30-35 féléből áll a választék. Itthon még mindig a műbeles baromfi virsli a legkedveltebb fajta. Idén jelentősen bővült a sajátmárkás virslik választéka, 10-féle, új Tesco márkájú virslit kínál az áruházlánc. Ezek jórészt magyar gyártók termékei. A legkeresettebb szilveszteri húsféléből, a virsliből több száz tonna fogy decemberben.

Az újévi malac, mint a neve is mutatja szezonális termék. December 27-31. között kapható a Tesco áruházakban akár egészben vagy igény szerint csak malac eleje illetve hátsó része. Malachúst a legkisebb áruházakban, az S-Market üzletekben is lehet kapni.

Szilveszterkor a lencse forgalom is jelentősen növekszik, hiszen ez is a hagyományos újévi menüsor része. Az ünnepi időszakban az átlagosnál harmincszor több lencse fogy. Ez részben a kedvező akciós árnak köszönhető, részben pedig annak a hiedelemnek, hogy az Újév napján elfogyasztott lencse gazdagságot hoz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szilveszteri buli elmaradhatatlan kellékei is megvásárolhatók már a Tesco áruházakban. A bőséges választékban 150-féle termék található. A hagyományos konfetti, szerpentin, papírtrombita kínálat mellett például dekorációs termékek, lampionok, girlandok is kaphatók. Extrém megjelenésre vágyók különböző álarcok, parókák, jelmezek, party smink szettek közül választhatnak. Petárdát a jogszabályok értelmében nem, de bizonyos pirotechnikai termékeket lehet a Tesco áruházaknál is vásárolni. A Tesco hipermarketek parkolóiban a december 28-31-ig tartó vásáron többek között rakétát, úgynevezett római gyertyát, tűzijáték mixet is lehet kapni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?