Malacvásár a Tescoban

Pénzcentrum
2006. december 27. 14:24

Alig pihentek meg a karácsonyi bevásárlás után az emberek, máris indul a szilveszteri készülődés. Az ország 65 Tesco hipermarketében december 27-én kezdődik a hagyományos malacvásár, megjelennek az áruházak polcain a jellegzetes szilveszteri kellékek, mint a trombita, a szerpentin, a konfetti. Decemberben megtízszereződik a virsli forgalom, és a szoksásosnál mintegy nyolcszor több pezsgő fogy.

A szilveszter elmaradhatatlan kellékéből, a pezsgőből tavaly decemberben mintegy 2 millió üvegnyit értékesített a Tesco. Idén közel 100 féle pezsgőből választhatnak a Tesco vásárlói. A legolcsóbb pezsgő a kínálatban 289 Ft-os, de a különleges minőségű francia pezsgő ennek harmincháromszorosába, palackonként 10000 Ft-ba kerül. Magyarországon - a Tesco eladási statisztikái alapján - az édes pezsgő a vásárlók kedvence.

A Tesco áruházakban virsliből is igen széles kínálat várja a vásárlókat. Baromfi, sertés és bécsi virslikből összesen 30-35 féléből áll a választék. Itthon még mindig a műbeles baromfi virsli a legkedveltebb fajta. Idén jelentősen bővült a sajátmárkás virslik választéka, 10-féle, új Tesco márkájú virslit kínál az áruházlánc. Ezek jórészt magyar gyártók termékei. A legkeresettebb szilveszteri húsféléből, a virsliből több száz tonna fogy decemberben.

Az újévi malac, mint a neve is mutatja szezonális termék. December 27-31. között kapható a Tesco áruházakban akár egészben vagy igény szerint csak malac eleje illetve hátsó része. Malachúst a legkisebb áruházakban, az S-Market üzletekben is lehet kapni.

Szilveszterkor a lencse forgalom is jelentősen növekszik, hiszen ez is a hagyományos újévi menüsor része. Az ünnepi időszakban az átlagosnál harmincszor több lencse fogy. Ez részben a kedvező akciós árnak köszönhető, részben pedig annak a hiedelemnek, hogy az Újév napján elfogyasztott lencse gazdagságot hoz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szilveszteri buli elmaradhatatlan kellékei is megvásárolhatók már a Tesco áruházakban. A bőséges választékban 150-féle termék található. A hagyományos konfetti, szerpentin, papírtrombita kínálat mellett például dekorációs termékek, lampionok, girlandok is kaphatók. Extrém megjelenésre vágyók különböző álarcok, parókák, jelmezek, party smink szettek közül választhatnak. Petárdát a jogszabályok értelmében nem, de bizonyos pirotechnikai termékeket lehet a Tesco áruházaknál is vásárolni. A Tesco hipermarketek parkolóiban a december 28-31-ig tartó vásáron többek között rakétát, úgynevezett római gyertyát, tűzijáték mixet is lehet kapni.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?