3 °C Budapest

Elmaradt a láz - óriási akciókkal kecsegtet a következő három nap

Pénzcentrum
2006. december 27. 15:00

Megszorítások ide, megszorítások oda, az előrejelzéseken felüli volt a karácsony előtti kereskedelmi forgalom. Többféle magyarázat is született az ijedelem hiányára, egyesek szerint ez az utolsó nagy költekezés a visszaesés előtt, míg mások az intézkedések először majd csak a januári számlákon megjelenő hatásának a láthatatlanságában vélik felfedezni a vásárlási láz okát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Meglepő a magyar lakosság reakciója, de talán még megdöbbentőbb lehet, hogy az Egyesült Államokban ezzel ellentétben az előrejelzett növekedés elmaradásával kell számolni a kiskereskedelem szereplőinek, az általános növekedés a Visa által prognosztizált 7,5 százaléktól is elmaradt.

Az ünnepek előtti időszak egyértelmű győztesei az online portálok voltak, ahol a forgalom a tavalyi év azonos időszakához képest körülbelül 26 százalékkal nőtt, két százalékkal meghaladva a várt értéket. Az online vásárlás térhódításának az Amazonas.com örülhet a leginkább, amely bár egyelőre nem hajlandó az általa lebonyolított forgalom nagyságrendjéről nyilatkozni, annyit mégis elárult, hogy az eredmények meghaladták elvárásait.

Az offline ágazat a következő néhány naptól vár még fellendülést, amelyet igyekeznek az akár 50-75 százalékos akciókkal, diszkontokkal még lendületesebbé tenni. S bár a vásárlási roham megindulni látszik, a sötét felhők mégsem vonultak el teljesen a kiskereskedők feje fölül, hiszen az óriási kedvezmények sok esetben a profitot, a nyereségességet veszélyeztetik.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?