5 °C Budapest

Elmaradt a láz - óriási akciókkal kecsegtet a következő három nap

Pénzcentrum
2006. december 27. 15:00

Megszorítások ide, megszorítások oda, az előrejelzéseken felüli volt a karácsony előtti kereskedelmi forgalom. Többféle magyarázat is született az ijedelem hiányára, egyesek szerint ez az utolsó nagy költekezés a visszaesés előtt, míg mások az intézkedések először majd csak a januári számlákon megjelenő hatásának a láthatatlanságában vélik felfedezni a vásárlási láz okát.

Meglepő a magyar lakosság reakciója, de talán még megdöbbentőbb lehet, hogy az Egyesült Államokban ezzel ellentétben az előrejelzett növekedés elmaradásával kell számolni a kiskereskedelem szereplőinek, az általános növekedés a Visa által prognosztizált 7,5 százaléktól is elmaradt.

Az ünnepek előtti időszak egyértelmű győztesei az online portálok voltak, ahol a forgalom a tavalyi év azonos időszakához képest körülbelül 26 százalékkal nőtt, két százalékkal meghaladva a várt értéket. Az online vásárlás térhódításának az Amazonas.com örülhet a leginkább, amely bár egyelőre nem hajlandó az általa lebonyolított forgalom nagyságrendjéről nyilatkozni, annyit mégis elárult, hogy az eredmények meghaladták elvárásait.

Az offline ágazat a következő néhány naptól vár még fellendülést, amelyet igyekeznek az akár 50-75 százalékos akciókkal, diszkontokkal még lendületesebbé tenni. S bár a vásárlási roham megindulni látszik, a sötét felhők mégsem vonultak el teljesen a kiskereskedők feje fölül, hiszen az óriási kedvezmények sok esetben a profitot, a nyereségességet veszélyeztetik.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?