25 °C Budapest

Elmaradt a láz - óriási akciókkal kecsegtet a következő három nap

Pénzcentrum
2006. december 27. 15:00

Megszorítások ide, megszorítások oda, az előrejelzéseken felüli volt a karácsony előtti kereskedelmi forgalom. Többféle magyarázat is született az ijedelem hiányára, egyesek szerint ez az utolsó nagy költekezés a visszaesés előtt, míg mások az intézkedések először majd csak a januári számlákon megjelenő hatásának a láthatatlanságában vélik felfedezni a vásárlási láz okát.

Meglepő a magyar lakosság reakciója, de talán még megdöbbentőbb lehet, hogy az Egyesült Államokban ezzel ellentétben az előrejelzett növekedés elmaradásával kell számolni a kiskereskedelem szereplőinek, az általános növekedés a Visa által prognosztizált 7,5 százaléktól is elmaradt.

Az ünnepek előtti időszak egyértelmű győztesei az online portálok voltak, ahol a forgalom a tavalyi év azonos időszakához képest körülbelül 26 százalékkal nőtt, két százalékkal meghaladva a várt értéket. Az online vásárlás térhódításának az Amazonas.com örülhet a leginkább, amely bár egyelőre nem hajlandó az általa lebonyolított forgalom nagyságrendjéről nyilatkozni, annyit mégis elárult, hogy az eredmények meghaladták elvárásait.

Az offline ágazat a következő néhány naptól vár még fellendülést, amelyet igyekeznek az akár 50-75 százalékos akciókkal, diszkontokkal még lendületesebbé tenni. S bár a vásárlási roham megindulni látszik, a sötét felhők mégsem vonultak el teljesen a kiskereskedők feje fölül, hiszen az óriási kedvezmények sok esetben a profitot, a nyereségességet veszélyeztetik.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem