Váratlan bevételek duzzasztják a kasszát

Pénzcentrum
2006. december 4. 10:00

Kifejezetten jól áll a vám- és pénzügyőrség az eddigi bevételeit tekintve, az év végén minden bizonnyal messze az előirányzatok felett zárja a kasszát több adónem esetében is - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Október végéig az üzemanyagok után befizetett adó meghaladta a 374 milliárd forintot - ez 33,6 milliárddal több, mint tavaly ilyenkor.

A dohánytermékek után befizetett adó is növekedett, október végére megközelítette a 174 milliárd forintot. Félő volt, hogy az év közbeni - januári és szeptemberi - adóemelések miatti drágulás ismét a feketepiacra űzi a vevőket, ám az ukrán és a román határon elrendelt erős kontroll hatásosnak bizonyult: a tavalyihoz képest 10 százalékkal nőtt a legális cigarettaforgalmazás

A regisztrációs adó is jól áll, a tavalyi adatnál szinte pontosan 50 százalékkal nagyobb a bevétel, csaknem 73 milliárd forint. Az év végéig még 8,1 milliárdot kellene beszedni, hogy teljesüljön a terv, ám ennél biztosan jobban alakul a végeredmény.

Meglepő adatot produkált a bérfőzési szeszadó: bár önmagában nem túl nagy összegről van szó, az azért figyelemre méltó, hogy a tavalyi 2,6 milliárdról az idén októberre 3,7 milliárdra ugrott, ez már több is, mint az egész évre számított összeg. Várható, hogy a végső kassza 5 milliárdnál is többet mutat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?