21 °C Budapest

Váratlan bevételek duzzasztják a kasszát

Pénzcentrum
2006. december 4. 10:00

Kifejezetten jól áll a vám- és pénzügyőrség az eddigi bevételeit tekintve, az év végén minden bizonnyal messze az előirányzatok felett zárja a kasszát több adónem esetében is - írja a Világgazdaság.

Október végéig az üzemanyagok után befizetett adó meghaladta a 374 milliárd forintot - ez 33,6 milliárddal több, mint tavaly ilyenkor.

A dohánytermékek után befizetett adó is növekedett, október végére megközelítette a 174 milliárd forintot. Félő volt, hogy az év közbeni - januári és szeptemberi - adóemelések miatti drágulás ismét a feketepiacra űzi a vevőket, ám az ukrán és a román határon elrendelt erős kontroll hatásosnak bizonyult: a tavalyihoz képest 10 százalékkal nőtt a legális cigarettaforgalmazás

A regisztrációs adó is jól áll, a tavalyi adatnál szinte pontosan 50 százalékkal nagyobb a bevétel, csaknem 73 milliárd forint. Az év végéig még 8,1 milliárdot kellene beszedni, hogy teljesüljön a terv, ám ennél biztosan jobban alakul a végeredmény.

Meglepő adatot produkált a bérfőzési szeszadó: bár önmagában nem túl nagy összegről van szó, az azért figyelemre méltó, hogy a tavalyi 2,6 milliárdról az idén októberre 3,7 milliárdra ugrott, ez már több is, mint az egész évre számított összeg. Várható, hogy a végső kassza 5 milliárdnál is többet mutat.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?