Váratlan bevételek duzzasztják a kasszát

Pénzcentrum
2006. december 4. 10:00

Kifejezetten jól áll a vám- és pénzügyőrség az eddigi bevételeit tekintve, az év végén minden bizonnyal messze az előirányzatok felett zárja a kasszát több adónem esetében is - írja a Világgazdaság.

Október végéig az üzemanyagok után befizetett adó meghaladta a 374 milliárd forintot - ez 33,6 milliárddal több, mint tavaly ilyenkor.

A dohánytermékek után befizetett adó is növekedett, október végére megközelítette a 174 milliárd forintot. Félő volt, hogy az év közbeni - januári és szeptemberi - adóemelések miatti drágulás ismét a feketepiacra űzi a vevőket, ám az ukrán és a román határon elrendelt erős kontroll hatásosnak bizonyult: a tavalyihoz képest 10 százalékkal nőtt a legális cigarettaforgalmazás

A regisztrációs adó is jól áll, a tavalyi adatnál szinte pontosan 50 százalékkal nagyobb a bevétel, csaknem 73 milliárd forint. Az év végéig még 8,1 milliárdot kellene beszedni, hogy teljesüljön a terv, ám ennél biztosan jobban alakul a végeredmény.

Meglepő adatot produkált a bérfőzési szeszadó: bár önmagában nem túl nagy összegről van szó, az azért figyelemre méltó, hogy a tavalyi 2,6 milliárdról az idén októberre 3,7 milliárdra ugrott, ez már több is, mint az egész évre számított összeg. Várható, hogy a végső kassza 5 milliárdnál is többet mutat.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem