5 °C Budapest

E-bevallás: kinek a készülékében van a hiba?

Pénzcentrum
2006. november 16. 10:15

Még 350 ezer adózó nem regisztráltatta magát az 1,2 millió e-bevallásra kötelezettből - mondta el. Az elektronikus bevallás alól csak három csoport kivétel: azok az adószámos magánszemélyek, akik nem munkáltatók és kifizetők, a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozók és a munkáltatónak nem minősülő nonprofit szervezetek.

Aki eddig nem tette meg, az továbbra is kétféleképpen regisztrálhat: vagy saját maguk jelentkeznek be az Ügyfélkapura, vagy a könyvelőjük teszi meg ugyanezt. A regisztrációhoz csupán egy személyazonosító-okmányra és egy e-mail címre van szükség.

Azonban nem megy zökkenőmentesen az elektronikus bevallásra való átállás, többek között azért, mert az APEH szinte hetente új változatokat tesz közzé a bevalláskitöltő programból, így előfordult olyan eset is, amikor a program egy bevallást hibásnak jelzett, miközben az "elődje" már egyszer elfogadta azt. Valamint a regisztrációhoz tartozó dokumentumok is igen terjedelmesek, csak a kitöltési útmutató 99 oldal.

Adókedvezménnyel támogatja a kormányzat az elektronikus bevallásra való áttérést. A parlamentnek benyújtott javaslatcsomag szerint a négymillió forint éves bevétel alatt teljesítő vállalkozások leírhatják az adóalapjukból a könyvelő éves díjának 15 százalékát, a könyvelőt nem alkalmazó cégek pedig a 2006-2007-ben beszerzett számítógépek és az internet szolgáltatás együttes költségének a tíz százalékát írhatják jóvá.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?