23 °C Budapest

E-bevallás: kinek a készülékében van a hiba?

Pénzcentrum
2006. november 16. 10:15

Még 350 ezer adózó nem regisztráltatta magát az 1,2 millió e-bevallásra kötelezettből - mondta el. Az elektronikus bevallás alól csak három csoport kivétel: azok az adószámos magánszemélyek, akik nem munkáltatók és kifizetők, a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozók és a munkáltatónak nem minősülő nonprofit szervezetek.

Aki eddig nem tette meg, az továbbra is kétféleképpen regisztrálhat: vagy saját maguk jelentkeznek be az Ügyfélkapura, vagy a könyvelőjük teszi meg ugyanezt. A regisztrációhoz csupán egy személyazonosító-okmányra és egy e-mail címre van szükség.

Azonban nem megy zökkenőmentesen az elektronikus bevallásra való átállás, többek között azért, mert az APEH szinte hetente új változatokat tesz közzé a bevalláskitöltő programból, így előfordult olyan eset is, amikor a program egy bevallást hibásnak jelzett, miközben az "elődje" már egyszer elfogadta azt. Valamint a regisztrációhoz tartozó dokumentumok is igen terjedelmesek, csak a kitöltési útmutató 99 oldal.

Adókedvezménnyel támogatja a kormányzat az elektronikus bevallásra való áttérést. A parlamentnek benyújtott javaslatcsomag szerint a négymillió forint éves bevétel alatt teljesítő vállalkozások leírhatják az adóalapjukból a könyvelő éves díjának 15 százalékát, a könyvelőt nem alkalmazó cégek pedig a 2006-2007-ben beszerzett számítógépek és az internet szolgáltatás együttes költségének a tíz százalékát írhatják jóvá.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem