Vizit-nemzet a magyar? Az élbolyban vagyunk...

Pénzcentrum
2006. november 14. 09:00

A németek az elsők az orvoslátogatások számát tekintve, de az élbolyban áll Japán, Csehország és Magyarország is - írja a Világgazdaság.

Egy átlagos német évente 16,3 alkalommal keres fel egy orvost, egy japán 14,4, egy cseh 13 és egy magyar 12,6 alkalommal. A német GEK magánbiztosító felmérése az OECD adatain alapul, 1,4 millió biztosított adatait számították át a teljes népességre. Az elemzés készítői szerint a gyakori látogatás egyik oka az orvosok honorálásának rossz rendszerében keresendő, mivel a vizitdíjből származó bevételeiket a minél gyakoribb tanácsadással tudják növelni.

A GEK szerint komoly az eltérés az egyes csoportok között, a 40 év alatti németek átlagosan 8,5 alkalommal, míg az ugyanilyen korú nők 15-ször fordultak meg valamelyik orvosi rendelőben. A költségek megoszlásában szintén egyenetlenségek tapasztalhatóak, a betegek mintegy tizede okozza a költségek 43 százalékát.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22