24 °C Budapest

Ingyen mobil - a Google gondoskodik róla?

Pénzcentrum
2006. november 13. 15:00

A Google vezérigazgatója, Eric Schmidt nem a kristálygömbből olvasta ki a mobiltelefonok jövőjét, hanem a cég terveivel kapcsolatban úgy gondolja, hogy a mobiltelefon-használat, s a mobilos hirdetések elterjedésével akár ingyenessé is válhatnak a készülékek.

A mobiltelefonok előbb-utóbb ingyenessé válhatnak, azon felhasználók számára, akik cserébe vállalják célzott reklámok olvasását, megnézését. Schmidt szerint amint a mobiltelefonok népszerűbbé válnak, mint a hordozható számítógépek, s az emberek legalább 8-10 órát beszélnek egy nap, szöveges üzeneteket váltanak, s használják az internetet mobiljukon keresztül, a hirdetések növekedésével a készülékek támogatottá, vagy akár ingyenessé válhatnak.

Schmidt hozzátette, a Google azon is munkálkodik, hogy lehetővé tegyék a felhasználók számára az alapvető irányítást személyes adataik felett. Jelenleg a keresőoldal a felhasználói adatokat több százezer saját gépén tárolja. A cég azt szeretné elérni, hogy a felhasználók exportálni tudják keresési előzményeiket, vagy e-mail archívumukat, és akár más honlapon kitenni azokat.

A Google szövegek, reklámképek és videohirdetések kis képernyőjű mobiltelefonokra való kézbesítésével is kísérletezik. Korai siker koronázza stratégiájukat Japánban, ahol nagy népszerűségnek örvend a mobilos televíziózás és vásárlás. A vezérigazgató kijelentette, a cég terveiben nem szerepel mobilkészülékek értékesítése, vagy ajándékozása, s nem tud arról sem, hogy a készülékgyártók, vagy szolgáltatók bármilyen erőfeszítést tettek volna egy ilyen radikális lépés elősegítése érdekében.

Schmidt ugyanakkor beismerte, hogy a mobiltelefonok valószínűleg sosem válnak ingyenessé, ahogy az újságok sem teljesen ingyenesek (néhány kivételtől eltekintve), annak ellenére, hogy legalább 100 éve támaszkodnak már a hirdetők pénzére. A cég rendelkezik egy-két szolidabb tervvel, melyek célja, hogy hirdetéseiket papíralapra helyezzék. A vezérigazgató nyilatkozatával azonban tisztává tették, hogy továbblépni a mobiltelefonos hirdetések irányába szeretnének.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem