1 °C Budapest

Interneten jönnek az ajándékok? Itt a kezdő lökés...

Pénzcentrum
2006. november 13. 11:00

Az AC Nielsen Europe közelmúltban megjelent tanulmánya szerint az üdülések, MP3-lejátszók, bankhitelek és mobiltelefonok piacán már inkább a világhálón vásárolnak a britek, így a hagyományos, nyomtatott és televíziós reklámnak már csak azon áruknál van igazán jelentősége, melyek megvásárlásánál elengedhetetlen a személyes jelenlét. Az elemzés ebbe a kategóriába sorolja a ruhaneműket és az autókat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hazai mezőnyben az internetes fizetés fellendülését segítheti a PayPal teljes körűvé tétele a magyar felhasználók számára is. A magyarok 2005 nyara óta részlegesen használhatják a rendszert, mostantól azonban már pénzt is fogadhatnak majd. Az eBay fizetési rendszerében éves átlagban minden másodpercre 1,128 dollár, azaz mintegy 240 forint forgalom jut.

Az online fizetési rendszerek összehasonlításával alábbi cikkünk foglalkozik részletesen:

 

Rettegés helyett: fizess biztonságosan!

Magyarországon a felhasználók alig 4-5%-a rendelkezik internetes vásárlást lehetővé tévő számlacsomaggal. Ehhez vagy dombornyomott kártya vagy egy virtuális kártya szükséges, mely utóbbi előnyeiről az alábbi cikkünkben értekeztünk.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


 

Rettegsz az internetes fizetéstől? - Van megoldás!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?