28 °C Budapest

Erősödik az ország, korrupcióban

Pénzcentrum
2006. november 7. 10:30

A Transparency International (TI) hétfőn nyilvánosságra hozott 2006-os korrupciós listáján Magyarország a 41. helyen áll.

A 163 ország nevét tartalmazó lista első harmadában olyan országok találhatók mint, Finnországl, Izland és Új-Zélanddal. A lista a legkorruptabbnak ítélt országgal, Haitival zárul. Közvetlenül Magyarország előtt Jordánia áll, közvetlenül mögötte pedig Mauritius. Magyarország tavaly óta egy hellyel visszacsúszott, 2005-ben ugyanis a 40. helyen állt ugyanezen a listán. (2004-ben 42. volt, 2003-ban 40.)

A jelentés szerint világosan kimutatható, szoros kapcsolat van a korrupció és a szegénység között, amit az is jelez, hogy túlnyomórészt koldusszegény országok vannak a lista alsó harmadában.

Egy különálló regionális listán, amelyen az EU 25 tagállama és három nem EU-tag nyugat-európai ország szerepel, Magyarország a 21. Olaszország, Csehország, Litvánia, Lettország, Szlovákia, Görögország és Lengyelország áll mögötte Ezt a listát is Finnország és Izland vezeti holtversenyben, Dánia a harmadik, Svédország a negyedik, Svájc az ötödik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A felmérés szerint a korrupció továbbra is széles körben elterjedt jelenség az Európai Unió keleti tagállamaiban, noha kétségtelen haladás figyelhető meg. Áll a TI jelentésben, amely különösen a 61. helyre sorolt Lengyelországot marasztalja el. Az EU-hoz 2004-ben csatlakozott nyolc és a 2007 elején belépő két posztkommunista ország közül csak Észtország (24.) és Szlovénia (28.) került be az első harmincba.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem