Erősödik az ország, korrupcióban

Pénzcentrum
2006. november 7. 10:30

A Transparency International (TI) hétfőn nyilvánosságra hozott 2006-os korrupciós listáján Magyarország a 41. helyen áll.

A 163 ország nevét tartalmazó lista első harmadában olyan országok találhatók mint, Finnországl, Izland és Új-Zélanddal. A lista a legkorruptabbnak ítélt országgal, Haitival zárul. Közvetlenül Magyarország előtt Jordánia áll, közvetlenül mögötte pedig Mauritius. Magyarország tavaly óta egy hellyel visszacsúszott, 2005-ben ugyanis a 40. helyen állt ugyanezen a listán. (2004-ben 42. volt, 2003-ban 40.)

A jelentés szerint világosan kimutatható, szoros kapcsolat van a korrupció és a szegénység között, amit az is jelez, hogy túlnyomórészt koldusszegény országok vannak a lista alsó harmadában.

Egy különálló regionális listán, amelyen az EU 25 tagállama és három nem EU-tag nyugat-európai ország szerepel, Magyarország a 21. Olaszország, Csehország, Litvánia, Lettország, Szlovákia, Görögország és Lengyelország áll mögötte Ezt a listát is Finnország és Izland vezeti holtversenyben, Dánia a harmadik, Svédország a negyedik, Svájc az ötödik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A felmérés szerint a korrupció továbbra is széles körben elterjedt jelenség az Európai Unió keleti tagállamaiban, noha kétségtelen haladás figyelhető meg. Áll a TI jelentésben, amely különösen a 61. helyre sorolt Lengyelországot marasztalja el. Az EU-hoz 2004-ben csatlakozott nyolc és a 2007 elején belépő két posztkommunista ország közül csak Észtország (24.) és Szlovénia (28.) került be az első harmincba.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04