1 °C Budapest

Címke: transparency international magyarország (20 cikk)

MTI | 2013. július 9. 15:02

A magyarok többsége nem jelentené, ha korrupcióval találkozna

A magyarok 70 százaléka nem jelentené, ha korrupcióval szembesülne, és az a legrosszabb arányt jelenti Európában - mondta a Transparency International (TI) Magyarország ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI | 2010. december 9. 11:02

Nőtt a korrupció Magyarországon

A magyarok háromnegyede szerint nőtt a korrupció, és ők maguk is több kenőpénzt fizettek - derül ki a Transparency International (TI) Globális Korrupciós Barométer 2010-es jelentéséből.

Világgazdaság | 2010. március 23. 09:02

Nem védi a törvény a korrupciót bejelentőt

A múlt év végén fogadta el a parlament az antikorrupciós törvénycsomagot, amely három elemet foglalt magában, a tisztességes eljárás védelméről, a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról szóló szabályozást, valamint a közszférát érintő közös etikai minimum-szabályrendszert összefogó parlamenti határozatot.

Portfolio | 2009. december 14. 10:32

Nagy elismerésben részesült az InfoRádió

Az InfoRádió Szerkesztősége nyerte el a "Versenykultúráért Média" díjat, melyet idén első alkalommal adott át Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke.

Világgazdaság | 2009. június 29. 09:17

Segédkönyv korrupcióhoz

Természetesen a korrupció megelőzéséről és helyes kezeléséről van szó a Svájci Hozzájárulási Programiroda új kiadványában, nem a gyakorlásáról. A kiadvány "főleg a magyarországi üzleti szférának és a hozzá szorosan kapcsolódó közszférának íródott."

Világgazdaság | 2009. június 4. 09:02

Az üzleti élet korruptabb a politikánál

A magyar emberek megítélése szerint az üzleti szférában a legnagyobb a korrupció. Más országokkal szemben nálunk "csak" a második helyre sorolják a politikai pártokat - áll a Transparency International (TI) felmérésében.

Portfolio | 2009. április 16. 09:35

Egy kormánytaggal kevesebb - Vahl Tamás visszalépett!

Visszalépett Vahl Tamás a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszteri jelöltségtől - jelentette be Podolák György, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának elnöke csütörtökön a bizottsági ülés elején.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 23. 13:45

A korrupció mértéke a gazdasági növekedés gátjává vált

A Transparency International 2008-as Korrupció-érzékelési indexe jól mutatja, hogy a korrupció növekvő kihívást jelent minden nemzet számára, és a helyzet több olyan országban is romlik, amelyek korábban hagyományosan jól szerepeltek ezen a listán. Magyarország azonban már korábban sem foglalt el különösebben előkelő helyezést, idén pedig jelentősen hátrébb szorult az országok rangsorában annak ellenére, hogy index-számunk abszolút értékben alig romlott. Ez azt mutatja, hogy miközben egyes országok képesek a korrupció ellen tenni, hazánkban nem sikerül visszaszorítani viszonylag magas szintjéről, sőt a helyzet romlik.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 7. 08:30

Befeketítik Magyarországot

Egyre nagyobb méreteket ölt Magyarországon a korrupció, és a kenőpénzes megoldások már a hétköznapi élet részévé váltak.

Pénzcentrum | 2008. január 11. 09:00

A hazai közbeszerzések 90%-a "nem tiszta"

Állásfoglalást adott ki tegnap a Transparency International magyarországi tagozata, melyben a Magyar Posta kerékpárvásárlása, a kancellária által megrendelt sokmilliós tanulmányok és a kórházi széfek bérlése kapcsán rámutattak, hogy a hazai közbeszerzési rendszer visszás és a tenderek csupán 10%-a zajlik teljesen szabályszerűen.

Pénzcentrum | 2007. november 22. 11:00

Tovább gyűrűzik a korrupció - tehetetlenek a tagállamok?

Tíz éve annak, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországai aláírták a korrupcióellenes egyezményt, előrelépés azonban azóta sem történt a megvesztegetéses ügyek számának visszaszorításában, ami a Transparency International szerint egyértelműen a döntéshozói szándék hiányára vezethető vissza.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 27. 08:15

Mennyire vagyunk korruptak - Itt a hivatalos jelentés...

Magyarország közepesen korrupt ország volt és maradt, annak dacára, hogy két helyet javított a Transparency International megbízásából évről évre elkészülő korrupciós érzékelési index (CPI) listáján.

Pénzcentrum | 2006. november 7. 10:30

Erősödik az ország, korrupcióban

A Transparency International (TI) hétfőn nyilvánosságra hozott 2006-os korrupciós listáján Magyarország a 41. helyen áll.

Pénzcentrum | 2006. június 28. 11:25

Élre kerültünk a korrupció megfékezésében

A Transparency International (TI) nemzetközi jogász-szervezet a politikai és gazdasági élet tisztaságáért folytatott küzdelem - OECD 1999-ben hatályba lépett megállapodás értelmében - megvalósításáról készített elemzést.