19 °C Budapest

100%-os adó? "Elég egy telefon!"

Pénzcentrum
2006. október 24. 09:45

Minden munkáltató, még az eva-alanyok is kötelesek adót fizetni a munkahelyi telefon magáncélú használata után. Ez alól csak az egyéni vállalkozók mentesülhetnek abban az esetben, ha csak ők maguk kezdeményeznek hívásokat a céges telefonról.

Minden munkáltató, még az eva-alanyok is kötelesek adót fizetni a munkahelyi telefon magáncélú használata után. Ez alól csak az egyéni vállalkozók mentesülhetnek abban az esetben, ha csak ők maguk kezdeményeznek hívásokat a céges telefonról - írja a Magyar Nemzet.

Az adóköteles részt az immár 54%-os adó mellett 29%-os társadalombiztosítási járulék és 3%-os munkaadói járulék is terheli, előbbi pedig már az szja-val növelt összegre vonatkozik, a teljes adóteher így 101.66%-ot tesz ki.

A magánbeszélgetések tételes elkülönítés hiányában a számla 20%-át teszik ki, az APEH útmutatása szerint azonban a percdíjak közül ki kell gyűjteni a magánbeszélgetéseket, s az így megállapított arányt a nem forgalomarányos kiadásoknál is érvényesíteni kell. (Ennek értelmében tehát az előfizetési díj egy része is magáncélú használatnak minősül.)

Átalánydíj esetében, amikor az alapdíj korlátlan használatot tesz lehetővé, nem keletkezik adókötelezettség. Az persze egyelőre még kérdéses, miként járnak utána a revizorok a hívások valós tartalmának.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 28. 16:06