34 °C Budapest

100%-os adó? "Elég egy telefon!"

Pénzcentrum
2006. október 24. 09:45

Minden munkáltató, még az eva-alanyok is kötelesek adót fizetni a munkahelyi telefon magáncélú használata után. Ez alól csak az egyéni vállalkozók mentesülhetnek abban az esetben, ha csak ők maguk kezdeményeznek hívásokat a céges telefonról.

Minden munkáltató, még az eva-alanyok is kötelesek adót fizetni a munkahelyi telefon magáncélú használata után. Ez alól csak az egyéni vállalkozók mentesülhetnek abban az esetben, ha csak ők maguk kezdeményeznek hívásokat a céges telefonról - írja a Magyar Nemzet.

Az adóköteles részt az immár 54%-os adó mellett 29%-os társadalombiztosítási járulék és 3%-os munkaadói járulék is terheli, előbbi pedig már az szja-val növelt összegre vonatkozik, a teljes adóteher így 101.66%-ot tesz ki.

A magánbeszélgetések tételes elkülönítés hiányában a számla 20%-át teszik ki, az APEH útmutatása szerint azonban a percdíjak közül ki kell gyűjteni a magánbeszélgetéseket, s az így megállapított arányt a nem forgalomarányos kiadásoknál is érvényesíteni kell. (Ennek értelmében tehát az előfizetési díj egy része is magáncélú használatnak minősül.)

Átalánydíj esetében, amikor az alapdíj korlátlan használatot tesz lehetővé, nem keletkezik adókötelezettség. Az persze egyelőre még kérdéses, miként járnak utána a revizorok a hívások valós tartalmának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04