Újabb rés a pajzson - most is a pénzedre pályáznak!

Pénzcentrum
2006. október 5. 15:00

Kényelmes fotelünkben üldögélve mégiscsak kényelmesebb vásárolni, mint ha egész nap a boltokat kellene járnunk, hogy megtaláljuk a legolcsóbbat, de vigyázat drága lehet az akció, ha az e-kereskedők oldalain keresztül szerezzük be a szükséges dolgokat.


Az amerikai hackerek a nagyobb e-kereskedelmi cégek oldalainak biztonságosságáról már kellőképpen meggyőződhettek, valószínűleg a helyzet rózsás lehet, mert átpártoltak a kisebb cégekhez, akik sem energiájuk és főleg forrásuk nincs a megfelelő rendszerek megépítéséhez. A forráshiányt mellett a legnagyobb gondot a tulajdonosok tájékozatlansága jelenti, akik a legtöbbször nincsenek tisztában az általuk alkalmazott programok képességeivel vagy az eljárás egyszerűbbé tétele miatt alapvető szabályokat sem tartanak be.

Pórul járhatunk, ha egy ilyen oldalon vásárolunk, mondják az amerikai szakértők, mert ezek informatikai gyengeségei számunkra is jelentős károkat okozhatnak: féltve őrzött adataink (bankkártyáé, mágnescsíké) hullanak egy csapásra a használatukra jogosulatlan kezekbe. A behatolók célja mindezzel azonban nem az ál-kártyák gyártása, mint ahogy azt először gondolnánk, hanem az adatgyűjtés, megfelelően nagy adatbázisok eladásából már jókora summára tehetnek szert.

Az Egyesült Államokban már észlelhető a változás, amelyet a hackerek jelenléte idézett elő a piacon, az amerikai állampolgárok nagy többsége egy felmérés kapcsán elmondta: nagyobb biztonságban érzi magát, ha nagyobb e-kereskedőktől vásárol.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 26. csütörtök
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?