20 °C Budapest

Újabb rés a pajzson - most is a pénzedre pályáznak!

Pénzcentrum
2006. október 5. 15:00

Kényelmes fotelünkben üldögélve mégiscsak kényelmesebb vásárolni, mint ha egész nap a boltokat kellene járnunk, hogy megtaláljuk a legolcsóbbat, de vigyázat drága lehet az akció, ha az e-kereskedők oldalain keresztül szerezzük be a szükséges dolgokat.


Az amerikai hackerek a nagyobb e-kereskedelmi cégek oldalainak biztonságosságáról már kellőképpen meggyőződhettek, valószínűleg a helyzet rózsás lehet, mert átpártoltak a kisebb cégekhez, akik sem energiájuk és főleg forrásuk nincs a megfelelő rendszerek megépítéséhez. A forráshiányt mellett a legnagyobb gondot a tulajdonosok tájékozatlansága jelenti, akik a legtöbbször nincsenek tisztában az általuk alkalmazott programok képességeivel vagy az eljárás egyszerűbbé tétele miatt alapvető szabályokat sem tartanak be.

Pórul járhatunk, ha egy ilyen oldalon vásárolunk, mondják az amerikai szakértők, mert ezek informatikai gyengeségei számunkra is jelentős károkat okozhatnak: féltve őrzött adataink (bankkártyáé, mágnescsíké) hullanak egy csapásra a használatukra jogosulatlan kezekbe. A behatolók célja mindezzel azonban nem az ál-kártyák gyártása, mint ahogy azt először gondolnánk, hanem az adatgyűjtés, megfelelően nagy adatbázisok eladásából már jókora summára tehetnek szert.

Az Egyesült Államokban már észlelhető a változás, amelyet a hackerek jelenléte idézett elő a piacon, az amerikai állampolgárok nagy többsége egy felmérés kapcsán elmondta: nagyobb biztonságban érzi magát, ha nagyobb e-kereskedőktől vásárol.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?