0 °C Budapest

Elérhető közelségben a luxus hajóutak!

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 15:00

Egy kis kikapcsolódást szeretnél kellemes, pihentető és regeneráló környezetben távol a városok zajától úgy, hogy közben minden, a kikapcsolódást segítő szolgáltatás a rendelkezésre áll? Szeretnénk a figyelmedbe ajánlani luxus hajóutakat, amelyek 4 naptól akár 17 napig is tarthatnak, úti céltól és útiránytól függően. Amiből nem engedünk, az a luxus!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Elsősorban néhány hasznos tudnivalót osztunk meg Olvasóinkkal a Costa Cruises luxushajó utak avatott szervezőjének példáin keresztül, majd konkrét utazási ajánlatokat foglaljuk össze egy táblázatban.

Amit érdemes az utazás megkezdése előtt figyelembe venni azok a következők: a beszállás 3-4 órával indulás előtt kezdődik, ez útvonalfüggő. Az esetedben a rád érvényes időpont a hajójegyeden fel lesz tüntetve. Amennyiben legalább egy órával a hajó indulása előtt még nem leszel a fedélzeten, a hajótársaságnak jogában áll feltételezni, hogy nem szándékozol utazni ezért törlik a névre szóló foglalást és 100%-os lemondási díjat számítanak fel, azaz téged mint utast visszatérítés nem illet meg.

A Costa Card "házi" hitelkártyaként is működik, tehát akkor is fel kell mutatni, amikor a hajón vásárolsz, az étkezésekhez kérsz egy italt stb. A vásárlás, fogyasztás összege automatikusan megjelenik a Costa számlán, amelynek kiegyenlítésére a hajóút végén kerül sor. (A hajóút során nincs készpénzforgalom - a kaszinó kivételével.) 24 órás recepciós szolgálat áll rendelkezésre, itt lehetőség van ellenőrizni a házi bankszámládat, érdeklődhetsz a fedélzeti szolgáltatások iránt, kérhetsz ébresztőt stb., ugyanúgy, ahogy egy szállodai recepción. A recepción több nyelven (angol, német, francia, olasz, spanyol) beszélő munkatársak dolgoznak.

Az utazási irodák palettáján izgalmas és változatos útvonalak szerepelnek. A téli időszakban európai utakra például izgalmas földközi-tengeri barangolásokra invitálnak, míg a távolabbi tájakat kedvelőknek legtöbben a karib-tengeri és dél-amerikai útvonalakat kínálják, de egyre népszerűbbek az ázsiai utak is. Íme néhány úticél ajánlat:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Amire felhívnánk a figyelmet az a következő, amit nem tartalmaznak a katalógusokban szereplő árak, így a táblázat sem: a reptéri illetve kikötői illetéket, az üdülőhelyi díjat, biztosítást és helyenként a vízumot.
A társaságok új árpolitikájának lényege: minél korábban foglal valaki, annál nagyobb esélye van arra, hogy a lehető legkedvezményesebb árkategóriában teheti meg azt. További kedvezményeket biztosítanak a társaságok az alacsony ár mellé, például 25% kedvezmény a wellness- és szépségkúrák, 20% kedvezmény az ültetett étkezéseknél fogyasztható italcsomagok stb.


Közkedveltek a társaságok nászutas-, gyermek- és családi kedvezményei, ezek mértéke szezontól, valamint az egyes útvonalaktól és indulási időpontoktól függ. Például: nászutas-kedvezmény 50 000 Ft/nászutaspár, gyermekkedvezmény: szülőkkel egy kabinban utazó, 1, ill. 2 gyermek részvétele ingyenes, csak kikötői illetéket kell fizetniük! A gyermekkedvezmény felső korhatára 18 év.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39