Elérhető közelségben a luxus hajóutak!

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 15:00

Egy kis kikapcsolódást szeretnél kellemes, pihentető és regeneráló környezetben távol a városok zajától úgy, hogy közben minden, a kikapcsolódást segítő szolgáltatás a rendelkezésre áll? Szeretnénk a figyelmedbe ajánlani luxus hajóutakat, amelyek 4 naptól akár 17 napig is tarthatnak, úti céltól és útiránytól függően. Amiből nem engedünk, az a luxus!


Elsősorban néhány hasznos tudnivalót osztunk meg Olvasóinkkal a Costa Cruises luxushajó utak avatott szervezőjének példáin keresztül, majd konkrét utazási ajánlatokat foglaljuk össze egy táblázatban.

Amit érdemes az utazás megkezdése előtt figyelembe venni azok a következők: a beszállás 3-4 órával indulás előtt kezdődik, ez útvonalfüggő. Az esetedben a rád érvényes időpont a hajójegyeden fel lesz tüntetve. Amennyiben legalább egy órával a hajó indulása előtt még nem leszel a fedélzeten, a hajótársaságnak jogában áll feltételezni, hogy nem szándékozol utazni ezért törlik a névre szóló foglalást és 100%-os lemondási díjat számítanak fel, azaz téged mint utast visszatérítés nem illet meg.

A Costa Card "házi" hitelkártyaként is működik, tehát akkor is fel kell mutatni, amikor a hajón vásárolsz, az étkezésekhez kérsz egy italt stb. A vásárlás, fogyasztás összege automatikusan megjelenik a Costa számlán, amelynek kiegyenlítésére a hajóút végén kerül sor. (A hajóút során nincs készpénzforgalom - a kaszinó kivételével.) 24 órás recepciós szolgálat áll rendelkezésre, itt lehetőség van ellenőrizni a házi bankszámládat, érdeklődhetsz a fedélzeti szolgáltatások iránt, kérhetsz ébresztőt stb., ugyanúgy, ahogy egy szállodai recepción. A recepción több nyelven (angol, német, francia, olasz, spanyol) beszélő munkatársak dolgoznak.

Az utazási irodák palettáján izgalmas és változatos útvonalak szerepelnek. A téli időszakban európai utakra például izgalmas földközi-tengeri barangolásokra invitálnak, míg a távolabbi tájakat kedvelőknek legtöbben a karib-tengeri és dél-amerikai útvonalakat kínálják, de egyre népszerűbbek az ázsiai utak is. Íme néhány úticél ajánlat:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Amire felhívnánk a figyelmet az a következő, amit nem tartalmaznak a katalógusokban szereplő árak, így a táblázat sem: a reptéri illetve kikötői illetéket, az üdülőhelyi díjat, biztosítást és helyenként a vízumot.
A társaságok új árpolitikájának lényege: minél korábban foglal valaki, annál nagyobb esélye van arra, hogy a lehető legkedvezményesebb árkategóriában teheti meg azt. További kedvezményeket biztosítanak a társaságok az alacsony ár mellé, például 25% kedvezmény a wellness- és szépségkúrák, 20% kedvezmény az ültetett étkezéseknél fogyasztható italcsomagok stb.


Közkedveltek a társaságok nászutas-, gyermek- és családi kedvezményei, ezek mértéke szezontól, valamint az egyes útvonalaktól és indulási időpontoktól függ. Például: nászutas-kedvezmény 50 000 Ft/nászutaspár, gyermekkedvezmény: szülőkkel egy kabinban utazó, 1, ill. 2 gyermek részvétele ingyenes, csak kikötői illetéket kell fizetniük! A gyermekkedvezmény felső korhatára 18 év.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm