1 °C Budapest

Szállj vízre! - Mennyiből bonthatsz vitorlát?

Pénzcentrum
2006. szeptember 15. 14:00

Szeptember-október a Last minute utak és az utószezonnak köszönhető kedvezmények kihasználásának ideje és mindez természetesen elmondható a hajózásról is. A hajóbérlés közkedvelt a nyári hónapokban, de az esetlegesen hosszúra nyúlt indián nyár során ezen a területen is kihasználhatod a 20-30 %-os kedvezményeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A Balaton Yacht Charter ajánlata szerint a 2006-ban gyártott Twister 800n típusú hajó nettó bérleti díja 1 napra (elő és utószezonban) 39 000 Ft, egy hosszú hétvégére 99 000 Ft és 1 teljes hétre 189 000 Ft. A hosszú hétvégi és az egy hetes árakból szeptemberben 20%, míg októberben 30% kedvezmény kapható.

Plusz nap igénybe vételére is van lehetőség az utószezonban, de csak akkor, ha a hajó a kért időpontra nincs kiadva. Ennek díjáról a honlapon egy nagy összetett táblázat ad felvilágosítást és a könnyebb eligazodás érdekében még segítő példa is található a táblázat előtt.

A hajók a siófoki és a balatonfűzfői kikötőkben vehetők át. A hajó átvétele a bérlet igazolásával kezdődik (délelőtt 9 órakor), a hajó bemutatása és egyes berendezések használatának elmagyarázása után a hajó teljes ellenőrzése és az átvételi jegyzőkönyv kerül aláírásra. A bérlet végén az átadás az átvétel színhelyén történik. Elfogyasztott üzemanyagot pótolni nem kell!

A Club Aliga ajánlata szerint viszont a hajóbérlés 4 személy részére (2 felnőtt és 2 gyermek) főszezonban 50 000 Ft/hét, illetve 10 000 Ft/nap, ezekből az árakból 25% kedvezmény jár az utószezonban.

A kikötők szolgáltatásai általában megegyeznek csupán a színvonalban térnek el egymástól, szállásfoglalási lehetőség, kedvező áron bőséges választékot kínáló éttermek általában mindenütt találhatóak. A Club Aliga (Balatonvilágos, Budapesttől 90 km távolság) szállodája akár több száz fős konferenciák rendezésére is alkalmas, míg a kellemes kikapcsolódást nyújtó strandja 2 000-3 000 fő befogadására képes.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egyéb járulékos szolgáltatások (WC és zuhanyzó használati díja, ivóvíz vételezés, főzési lehetőség) díjai a kikötői alapdíj százalékában vannak megadva a Club Aligánál. Az alapdíj mértéke a hajó típusától függően 80 000 és 158 000 Ft között mozog.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?