Szállj vízre! - Mennyiből bonthatsz vitorlát?

Pénzcentrum
2006. szeptember 15. 14:00

Szeptember-október a Last minute utak és az utószezonnak köszönhető kedvezmények kihasználásának ideje és mindez természetesen elmondható a hajózásról is. A hajóbérlés közkedvelt a nyári hónapokban, de az esetlegesen hosszúra nyúlt indián nyár során ezen a területen is kihasználhatod a 20-30 %-os kedvezményeket.


A Balaton Yacht Charter ajánlata szerint a 2006-ban gyártott Twister 800n típusú hajó nettó bérleti díja 1 napra (elő és utószezonban) 39 000 Ft, egy hosszú hétvégére 99 000 Ft és 1 teljes hétre 189 000 Ft. A hosszú hétvégi és az egy hetes árakból szeptemberben 20%, míg októberben 30% kedvezmény kapható.

Plusz nap igénybe vételére is van lehetőség az utószezonban, de csak akkor, ha a hajó a kért időpontra nincs kiadva. Ennek díjáról a honlapon egy nagy összetett táblázat ad felvilágosítást és a könnyebb eligazodás érdekében még segítő példa is található a táblázat előtt.

A hajók a siófoki és a balatonfűzfői kikötőkben vehetők át. A hajó átvétele a bérlet igazolásával kezdődik (délelőtt 9 órakor), a hajó bemutatása és egyes berendezések használatának elmagyarázása után a hajó teljes ellenőrzése és az átvételi jegyzőkönyv kerül aláírásra. A bérlet végén az átadás az átvétel színhelyén történik. Elfogyasztott üzemanyagot pótolni nem kell!

A Club Aliga ajánlata szerint viszont a hajóbérlés 4 személy részére (2 felnőtt és 2 gyermek) főszezonban 50 000 Ft/hét, illetve 10 000 Ft/nap, ezekből az árakból 25% kedvezmény jár az utószezonban.

A kikötők szolgáltatásai általában megegyeznek csupán a színvonalban térnek el egymástól, szállásfoglalási lehetőség, kedvező áron bőséges választékot kínáló éttermek általában mindenütt találhatóak. A Club Aliga (Balatonvilágos, Budapesttől 90 km távolság) szállodája akár több száz fős konferenciák rendezésére is alkalmas, míg a kellemes kikapcsolódást nyújtó strandja 2 000-3 000 fő befogadására képes.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egyéb járulékos szolgáltatások (WC és zuhanyzó használati díja, ivóvíz vételezés, főzési lehetőség) díjai a kikötői alapdíj százalékában vannak megadva a Club Aligánál. Az alapdíj mértéke a hajó típusától függően 80 000 és 158 000 Ft között mozog.

 

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04